1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Seçimleri: Son Virağa Girerken Kim Önde? | Analiz

İstanbul Seçimleri: Son Virağa Girerken Kim Önde? | Analiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geri sayım başladı ve seçmenlerin çoğu kararlarını vermiş durumda. Ancak bazıları hala beklemekte. Taraflar netleşirken, kimin ipi göğüsleyeceği merakla bekleniyor.

Görünen o ki CHP’nin elinde bulunan Antalya, Eskişehir ve Aydın’ın el değiştirme ihtimali yüksek. Ankara’da, Turgut Altınok hala Mansur Yavaş’ın ensesinden geliyor ancak Yavaş’ın avantajı hala yüksek görünüyor.

Balıkesir’de Ak Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı Yücel Yılmaz önde gitmeye devam ediyor. Her kesimden oy alma potansiyeli olan Yılmaz’ın sahillerde sürpriz yapabileceği düşünülüyor. İyi Parti adayı Turan Çömez’in ise partisinin üzerinde oy alma ihtimali yüksek gözüküyor, özellikle CHP’deki iç tartışmaların büyümesiyle.

Bursa’da belediye başkanı adayı olan isim, Gemlik’teki TOGG Fabrikası’na karşı duruşuyla tanınıyor. Ak Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı Alinur Aktaş ise teşkilat ve milletvekillerinin yoğun desteğiyle rüzgarı arkasına almış durumda. Muğla’da Aydın Ayaydın ve İzmir’de Hamza Dağ’ın ise Cumhur İttifakı’nın toplam oylarından daha fazla oy alma ihtimali yükseliyor.

İstanbul’da ise mevcut belediye başkanının mitinglerinde polemikler yaşanıyor. Bugünün şartlarında vaatleriyle öne çıkan bir isimken, şimdi 5 yılda yaptığı ve yapamadıklarıyla karşı karşıya. CHP içindeki çekişmeler ve tartışmalar da İstanbul seçimlerine yansıyacak gibi görünüyor.

Ak Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum, “Sadece İstanbul” vurgusuyla rakibini zayıf göstermeye çalışıyor. Teşkilatın da desteğiyle seçime hazırlandığını gösteriyor. Seçimde belirsizlik azalmış durumda ve Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum’un önde olduğu görülüyor. Son haat çok kritik ve finali görmek büyük önem taşıyor. Yanılma payı herkes için geçerli ve sonuçları takip etmek gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Seçimleri: Son Virağa Girerken Kim Önde? | Analiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin