1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İstanbul Tabip Odası Seçimleri: Demokratik Katılım Grubu Kimden Yana?

İstanbul Tabip Odası Seçimleri: Demokratik Katılım Grubu Kimden Yana?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tabip Odası’nın seçimli genel kurulu, 4-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Seçimlerde mevcut oda yönetiminde olan Demokratik Katılım Grubu’nun yanı sıra Değişim Grubu, Türk Hekimleri Birliği ve Çağdaş Hekimler Grubu yarışacak.

Demokratik Katılım Grubu’nun Yönetim Kurulu adaylarından yapılan değerlendirmede, “İTO seçimleri her dönemde hekimlerin, kamuoyunun ve siyasi iktidarların ilgisini çekmiştir. Dört ayrı listenin katılacağı bu seçim, meslek odalarını ele geçirmeye çalışan otoriter rejime engel olmak için ayrı bir önem taşıyor. Mevcut oda yönetiminde olan Demokratik Katılım Grubu (DKG), 25 yıldır İTO yönetimini sürdüren bir gruptur. Devraldığımız gelenek Nusret Fişek’in, Erdal Atabek’in, Füsun Sayek’in, Türkan Saylan’ın, Coşkun Özdemir’in, Ata Soyer’in geleneğidir. Ahmed Arif’in “Tütün işçileri yorgun / Ama yiğit / Pırıl, pırıl namuslu” dediği gibi, DKG’nin üyeleri yıllardır hastane bahçelerinde, meydanlarda, sokaklarda eylemlere katılarak hekim cinayetlerini protesto etmek için çaba göstermektedir. Meslektaşları, sağlık çalışanları, hastaları için bu özveriyi sergilemektedir.

5 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde, DKG’nin yıllardır hekimlerin özlük hakları ve halkın sağlık hakkı için yaptığı çalışmaların görmezden gelindiği iddialarıyla karşı karşıya kalınmaktadır. Ancak DKG’nin siyaset yapmanın temelinde, sağlık sistemine yönelik neoliberal politikalara karşı durmak ve kamucu sağlık hizmetlerini güçlendirmek, hekim haklarına sahip çıkmak gibi hedefler bulunmaktadır. DKG, özel hastanelere kâr getiren uygulamalar yerine koruyucu sağlık sisteminin öncelendiği bir sağlık sistemini desteklemektedir.

DKG’nin siyasi duruşuyla ilgili yapılan eleştirilere karşın, Türk Tabipleri Birliği’nin bir meslek örgütü olduğu kadar demokratik kitle örgütü de olduğunu vurgulanmıştır. DKG, “Gelenekten Geleceğe” şiarıyla 1923 aydınlanmasından, emekten, barıştan ve laik, nitelikli, eşit bir eğitimden yana olduğunu belirtmektedir.

Hekimlerin 5 Mayıs’ta yapılacak seçimde Cumhuriyet kazanımlarına ve halkın sağlık hakkına sahip çıkan DKG’ye oy vermeleri gerektiği vurgulanarak, meslektaşların kara propagandalara karşı oylarını birleştirerek destek vermeleri çağrısı yapılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Tabip Odası Seçimleri: Demokratik Katılım Grubu Kimden Yana?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin