1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ Projesi Yetim Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor

İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ Projesi Yetim Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği tarafından koordine edilen ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ projesi, İstanbul Çocukları Vakfı ile hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştiriliyor. Bu proje kapsamında maddi geliri yetersiz ailelerin çocuklarıyla, ailesini kaybetmiş çocukların hayalleri gerçekleştirilmektedir. İstanbul Valisi Davut Gül, projenin detayları hakkında bilgi verirken, ‘Bir Çocuk Bir Dilek Projesi’ nin web sitesi üzerinden sürecin ayrıntılarına erişilebileceğini belirtti. Bu yıl yaklaşık 4 bin dileğin listelendiğini ifade eden Vali Gül, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin seçecekleri dilekleri yerine getireceklerini söyledi.

Projenin ikincisi düzenlenen ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ projesi, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda İstanbul Çocukları Vakfı ve hayırseverlerin işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Vali Gül’ün açıklamalarına göre, geçen sene 4 bin 973 çocuğun dileğinin yerine getirildiği projede bu yıl 3 bin 953 çocuğun talebinin olduğu belirtilmiştir. Vali Gül, sosyal yardımlaşma vakfının kayıtlarındaki çocuklara mektuplar yazarak dileklerini öğrendiklerini ve bu dilekleri hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştireceklerini vurgulamıştır.

Çocukların dileklerini 29 Ekim’e kadar yerine getirmeyi planladıklarını belirten Vali Gül, projenin amacının yetim çocukların hayallerini gerçekleştirmek olduğunu ifade etmiştir. Projenin web sayfasında yaklaşık 4 bin dileğin listelendiği ve hayırseverlerin bu dileklerden seçim yaparak destek olabilecekleri bilgisi paylaşılmıştır. Vali Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’daki tüm yetim çocukların dileklerini yerine getirmeyi hedeflediklerini dile getirmiştir.

Toplantıya siyasi parti milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kaymakamların katıldığı belirtilmiştir. Proje kapsamında çocukların duyarlılıklarının ön plana çıktığı ve bazı çocukların dileklerini kardeşleri için dilediği bilgisi verilmiştir. Vali Gül, projenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının kayıtlarındaki tüm çocukları kapsadığını ve ek olarak şehit çocuklarına da ulaştıklarını belirtmiştir.

İstanbul Valiliği’nin koordine ettiği ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ projesi, maddi geliri yetersiz ailelerin çocuklarıyla, ailesini kaybetmiş çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Projenin detayları hakkında bilgi veren Vali Gül, hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle çocukların dileklerini yerine getireceklerini belirtmiştir. Bu yıl 29 Ekim’e kadar devam edecek olan projenin, Cumhuriyet Bayramı’nda tüm yetim çocukların dileklerini gerçekleştirmeyi planladıkları vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ Projesi Yetim Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin