1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Valiliği’nden Sert Uyarı: Yağmur Geliyor, Tedbirli Olun!

İstanbul Valiliği’nden Sert Uyarı: Yağmur Geliyor, Tedbirli Olun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yaşanabilecek yoğun yağışlar nedeniyle İstanbul Valiliği, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Valilik, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin değerlendirmelerine dayanarak, batı ilçelerinden başlayarak İstanbul genelinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Yağışların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtilirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, AKOM da aynı konuda uyarılarda bulundu. Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkili olması beklenirken, Cumartesi akşamına kadar şehir merkezinde kuvvetli, Karadeniz’e kıyısı olan bölgelerde ise çok kuvvetli yağışların görülebileceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Valilik ve AKOM’un uyarılarının yanı sıra, Meteoroloji’den de yağışlarla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. İstanbul’da yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenirken, yağışların yarın akşam saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesi öngörülüyor. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

Yağışların etkili olacağı bölgeler arasında şehir merkezinin yanı sıra Karadeniz’e kıyısı olan Şile, Beykoz, Sarıyer ve Eyüp gibi bölgeler de bulunuyor. Bu bölgelerde yağışların daha yoğun olabileceği ve dolayısıyla vatandaşların bu bölgelerde daha fazla dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, İstanbul Valiliği, AKOM ve Meteoroloji’den alınan uyarılar doğrultusunda İstanbul’da yaşanabilecek yoğun yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle tavsiye ediliyor. Bu uyarılar doğrultusunda gereken önlemlerin alınması, yaşanabilecek olumsuzlukların minimize edilmesi açısından önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Valiliği’nden Sert Uyarı: Yağmur Geliyor, Tedbirli Olun!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin