1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul ve Birçok İl İçin Hava Durumu Uyarısı!

İstanbul ve Birçok İl İçin Hava Durumu Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji son hava durumu raporunu yayımladı ve farklı illeri uyardı. İstanbul da dahil olmak üzere birçok ilde şiddetli sağanak yağmur bekleniyor. Vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. İşte detaylar:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinden itibaren yağışların artacağını belirtti. Şu anda yaz sıcaklıklarında seyreden hava, kuzeyden gelen rüzgarlarla 8 ila 10 derece birden düşecek ve sabah saatlerine kadar şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Salı akşamına kadar aralıklarla devam edecek yağışların kuzey ve doğu bölgelerinde özellikle Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi bölgelerde kuvvetli olabileceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’de fırtına, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de ise kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Batı Karadeniz’de fırtına yarın sabah batı ve kuzeybatı, doğuda güneybatı yönlerden esecek. Doğu Karadeniz’de ise yarın öğleden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar yaşanacak. Güney Ege’nin güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına bekleniyor, fakat salı akşamı etkisini kaybedecek.

Ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ve diğer bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde yağışların kuvvetli olabileceği, rüzgarın da kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında batı bölgelerde hissedilir derecede düşüş olacakken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle güney ve batı yönlerden eserken, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun bazı bölgeleri ve Batı Akdeniz’de ise kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşların sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. İstanbul ve diğer illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması önemle vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul ve Birçok İl İçin Hava Durumu Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin