1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul ve İzmir’de Organize Suç Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı!

İstanbul ve İzmir’de Organize Suç Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, İstanbul ve İzmir’de organize suç örgütü üyelerine yönelik başarılı operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, iş yerlerine silahlı saldırı, 6136 sayılı kanuna muhalefet, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve mala zarar verme gibi 25 ayrı suç eylemini gerçekleştirdikleri belirlendi.

Operasyonlar neticesinde 34 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet AK-47 Kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 1 adet balistik yelek ve 1 adet Uzi olarak adlandırılan otomatik silah ele geçirildi. İstanbul merkezli 2 ilde gerçekleştirilen “KUYU-7” operasyonlarında ise organize suç örgütü üyesi 33 şüpheli yakalandı. Bu suç örgütüne Volkan Reçber’in (Yurt Dışı Firar) elebaşılık yaptığı belirlendi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi. Operasyonlarla ilgili detaylar ve yakalanan şüphelilerin kimlikleri hakkında açıklama yapılmadı. Organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların, halkın huzuru ve güvenliği için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen operasyonlar, organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve suç örgütü üyelerinin adalete teslim edilmesi açısından önem taşımaktadır. Polis ekiplerinin başarılı operasyonları, suç ve suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü göstermektedir. Bu tür operasyonlarla, toplumun huzur ve güvenliği sağlanarak suçla etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. İçişleri Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları sayesinde organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen silahlar ve yakalanan şüphelilerle ilgili adli süreç devam etmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü, adli mercilerle iş birliği içerisinde suçluların adalet karşısına çıkarılması için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Bu tür operasyonlarla toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç işleyenlerin yakalanarak adalet önünde hesap vermeleri sağlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul ve İzmir’de Organize Suç Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin