1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’a 14 Dakikada Ulaşım Müjdesi! Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda Dev İlerleme

İstanbul’a 14 Dakikada Ulaşım Müjdesi! Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda Dev İlerleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, büyükşehirlerde Bakanlık tarafından hayata geçirilen raylı sistem projelerinden bahsederek, ülke genelinde hizmete sunulan kent içi raylı sistem hatlarının uzunluğunun 434 kilometreye ulaştığını belirtti.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu, 7 istasyondan oluşmaktadır ve Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesimi hizmete açılmıştır. Arnavutköy-Halkalı arasındaki 17,5 kilometrelik kesimde ise çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Bu metro hattının açılan kısmı diğer raylı sistemlerle entegrasyon sağlamaktadır. Böylece Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arası 14 dakikada, Arnavutköy-Gayrettepe arası 41 dakikada, Arnavutköy-Beşiktaş arası ise 44 dakikada hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır.

Uraloğlu, hattın sadece 14 kilometrelik kesimiyle yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşındığını belirtti. Tünel kazılarının tamamlandığını ve tünel kaplama betonu imalatlarında yüzde 99 ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Proje sayesinde yıllık 6 milyon saat tasarruf sağlandığını vurgulayan Uraloğlu, Arnavutköy-Halkalı arasındaki çalışmaların 2025 ortalarında tamamlanmayı hedeflediklerini belirtti. Hattın tamamlanmasıyla birlikte 2025 sonuna kadar test ve devreye alma süreçlerinin tamamlanarak hattın hizmete açılması planlanmaktadır.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesiyle ulaşım konusunda büyük kolaylıkların sağlanacağı ve İstanbul’un trafiğinin rahatlatılacağı öngörülmektedir. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların daha güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde şehir içi ulaşımını gerçekleştirebileceklerini belirtti.2025 yılına kadar tamamlanacak olan proje, İstanbul’un ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak ve bölge halkının hayatını kolaylaştıracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’a 14 Dakikada Ulaşım Müjdesi! Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda Dev İlerleme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin