1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’a İsrail saldırılarından kaçan Lübnanlılar akın etti: “Durumun düzelmesini umut ediyoruz”

İstanbul’a İsrail saldırılarından kaçan Lübnanlılar akın etti: “Durumun düzelmesini umut ediyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in hava saldırılarının yoğunlaşması sonucunda Lübnan’da yaşanan çatışmalardan kaçarak pazartesi günü İstanbul’a gelen yüzlerce Lübnan vatandaşı, ülkelerindeki karmaşadan dolayı sarsıldıklarını ifade ettiler. Lübnan hükümetine göre İsrail’in iki haftadır başkent Beyrut ve diğer bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda Hizbullah komutanı da dahil olmak üzere en az bin kişi hayatını kaybetti. Bu nedenle, savaştan kaçan Lübnanlılar arasında bir kısmının Türkiye’ye sığındığı biliniyor.

Middle East Airlines’ın bugün Beyrut’tan İstanbul’a gerçekleştirdiği tüm uçuşların tamamen dolu olduğu açıklandı. Beyrutlu Aref Arhad, yaşanan şiddet olaylarının artması nedeniyle İstanbul’a kaçış yolu seçti. Arhad, Beyrut’ta gökyüzünde dolaşan askeri uçakların seslerini sürekli duyduklarını belirtti. Ancak, durum düzelirse birkaç gün içinde Beyrut’a dönme umudunu taşıdığını dile getirdi.

Lübnanlı gazeteci Lina Diab da İstanbul’a gelerek güvenli bir liman arayanlardan biri oldu. Diab, yaşadığı bölgenin hala güvenli olduğunu ancak olası bir riskten korunmak adına ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. Stresli bir ortamda yaşamak istemediğini belirten Diab, İstanbul’da bir süre kalıp durumun seyrini izlemeyi tercih ettiğini söyledi. Umudunu kaybetmeyen Diab, yakın zamanda Lübnan’a geri dönmeyi umut ettiğini dile getirdi.

Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları ise gelecek günlerde planlanan Beyrut uçuşlarını iptal etmişti. Bu durum, Lübnan’daki çatışmaların havayolu taşımacılığı sektörüne olan etkisini gözler önüne serdi. Lübnan’dan Türkiye’ye kaçan insanların hikayeleri, yaşadıkları dehşeti ve umutlarını sevdiklerine kavuşacakları günlere bağlıyor.İlerleyen günlerde yaşanan çatışmaların durması ve barışın tesisiyle birlikte Lübnan’a dönebilmeyi umut eden Lübnanlılar, İstanbul’daki sığınma süreçlerini yaşayarak beklemeye başladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’a İsrail saldırılarından kaçan Lübnanlılar akın etti: “Durumun düzelmesini umut ediyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin