1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da 2024 Kurban Bayramı’nda Ağır Tonajlı Araçlar İçin Önlemler Alındı!

İstanbul’da 2024 Kurban Bayramı’nda Ağır Tonajlı Araçlar İçin Önlemler Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı” gereği, 2024 Kurban Bayramı tatili ile 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme denk gelmesi durumunda oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak ve olumsuzlukları önlemek amacıyla belirli tedbirler alındığı ifade edildi.

Özellikle 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00’dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00’e kadar ağır tonajlı araçlara, kamyon, çekici, tır gibi araçlara, D-100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), O-3 (TEM) ve bağlantı yolları ile kentin doğu çıkış yönünde seyretmelerine izin verilmeyeceği belirtildi. Özellikle temel tedarik süreçlerini etkilememek adına, yaş sebze ve meyve, süt ve süt ürünleri, canlı hayvan, kesim çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta ve süreli yayın ile akaryakıt taşıyan araçlara, özellikle ana yollardan uzak rotalarda ve gerektiğinde kısıtlı süreyle ana yollar üzerinde seyretmelerine izin verileceği bildirildi.

Ağır tonajlı araçların şehre giriş yaparken herhangi bir kısıtlama olmayacağı da açıklamada belirtildi. Bu tedbirlerin amacı, kurban bayramı tatili ve eğitim-öğretim yılının bitişinin çakıştığı bu dönemde trafik yoğunluğunu en aza indirerek olası sıkıntıların önlenebilmesi olarak açıklandı.

Ağır tonajlı araçların özellikle kentin doğu çıkış yönünde seyretmesinin yasaklanmasının sebebi, yaşanabilecek trafik sıkışıklıklarını minimize etmek ve trafiğin akışını sağlamak olarak belirtildi. Bununla birlikte, temel ve acil ihtiyaçları taşıyan araçların bu kısıtlamadan muaf tutulacağı da ifade edildi.

İstanbul Valiliği tarafından alınan bu tedbirlerle, Kurban Bayramı tatili ve eğitim-öğretim yılının sona ermesinin aynı zamana denk gelmesi durumunda yaşanabilecek trafik sorunlarının önüne geçilmesi ve güvenliği sağlanması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, ağır tonajlı araçların belirli güzergahlarda seyretmesinin yasaklanması ve istisnai durumlar haricinde ana yollardan uzak rotalarda bulunmalarının sağlanması planlanmaktadır. Bu önlemler sayesinde, İstanbul ve çevresindeki trafik akışının daha düzenli ve kontrollü olması amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da 2024 Kurban Bayramı’nda Ağır Tonajlı Araçlar İçin Önlemler Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin