1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul’da 2500 Yeni Taksi Hizmete Giriş Yapacak! Gözler Uygulama Tabanlı Sisteme Çevrildi!

İstanbul’da 2500 Yeni Taksi Hizmete Giriş Yapacak! Gözler Uygulama Tabanlı Sisteme Çevrildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da taksi hizmetlerinin yetersiz olduğu ve uzun zamandır arttırılması talep edilen taksi sayılarının arttırılmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 2500 yeni taksinin hizmete alınmasına oy birliği ile karar verdi. Bu yeni taksiler, İstanbul trafiğine çıkacak ancak yoldan müşteri almayacak, sadece uygulama üzerinden çalışacak.

İstanbul’da hizmete alınacak 2500 taksi, “Uygulama tabanlı taksi sistemi” ile koordine olacak. Bu sistem, İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulaması üzerinden çalışacak olan taksiler için kullanılacak. Taksiler, yoldan yolcu alamayacak ve sadece uygulama üzerinden talepte bulunan müşteriye doğrudan hizmet götürecek. Ödemeler ise kredi kartı ve İstanbulkart ile alınacak. Taksilerin tasarımı da yolcuların dijital taksileri kolayca tanıyabilmesi için özel olarak yapılacak.

Taksi şoförleri, Ulaşım Akademisi tarafından sertifikalandırılacak ve bu sertifikaya sahip olan şoförler uygulama tabanlı taksi sistemi ile çalışacaklar. Sistemin içerisinde uçtan uca denetim, çevrim içi ödeme ve yıllık çalışma ruhsatnamesi şartları bulunacak. Ayrıca araçlarda güvenlik bölmesi olacak ve taksi bulma süreci de verimli olacak şekilde düzenlenecek. Sistem, toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı 9 Eylül’de başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı ile birlikte uygulamaya geçecek.

SÖZCÜ, İBB’nin taksi teklifinin detaylarını duyuran ilk medya kuruluşuydu. Bu yeni sistem ile taksiler, sadece elektronik ulaşım ve yönetim lisansı almış uygulamalar üzerinden hizmet verecekler. Sadece entegre taksi duraklarından yolcu alabilecek olan taksiler, farklı renklere sahip olacaklar ve tepe lambası yerine ayırt edici tasarıma sahip damalı T plakalı araçlar kullanacaklar. Güvenlik bölmesine sahip olacak olan araçlar, genel olarak kamu tarafından denetlenebilir bir şekilde hizmet verecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da 2500 Yeni Taksi Hizmete Giriş Yapacak! Gözler Uygulama Tabanlı Sisteme Çevrildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin