1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da 5 yaşındaki Edanur’a adalet geldi!

İstanbul’da 5 yaşındaki Edanur’a adalet geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Küçükçekmece’deki trajik olayda 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma kapsamında 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 26 Nisan Cuma günü ailesi ile Küçükçekmece Menekşe sahiline giden ve su dolu çukura düşerek hayatını kaybeden küçük çocuğun ailesi adalet arayışı içinde. Olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi su dolu çukurun etrafını demir bariyerlerle kapatıp toprakla doldurmuştu.

Edanur Gezer’in ölümüne ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 4 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olduğu belirtilen 2 kepçe operatörü, 1 işçi ve 1 mühendis olmak üzere toplam dört kişi hakkında karar verildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Ağaç A.Ş mühendisi Furkan K. ile kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C. yer alıyor.

5 yaşındaki Edanur Gezer’in annesi Nurcan Gezer, Türk vatandaşlığı başvurusunun kabul edilmesinin ardından kimlik sahibi olacak. Annesiyle birlikte bir piknik sırasında İBB’nin açtığı su dolu çukura düşen Edanur’un ölümü, ailenin yaşadığı dramı gözler önüne serdi. Nurcan Gezer’in Türk vatandaşlığı başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte yıllardır yaşadıkları sorunlara çözüm bulunacak. Gezer, artık çocuklarını okula götürebilecek ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Gezer ayrıca yaşadığı zorlukları anlatarak, çocuklarının yıllardır kimlik sorunu nedeniyle okula gidemediğini ve hastalık durumunda hastaneye götüremediğini paylaştı.

Nurcan Gezer’in yaşadığı zorluklar ve hayatı üzerine gün yüzüne çıkan detaylar, toplumda duygusal bir tepki yarattı. Ek olarak, Edanur’un ölümünden sonra yaşanan gelişmeler, adalet arayışını destekleyen bir ivme oluşturdu. Gezer, artık kimlik sorunuyla mücadele etmeyecek ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da 5 yaşındaki Edanur’a adalet geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin