1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Akşam Saatlerinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Geliyor! Tedbirinizi Alın!

İstanbul’da Akşam Saatlerinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Geliyor! Tedbirinizi Alın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, akşam saatlerinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağış, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısıyla dikkatli olmaları konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarıldı. Yapılan açıklamaya göre, megakent genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak, özellikle rüzgarın da etkisiyle orta kuvvette sağanak ve dolu yağışı bekleniyor.

Meteoroloji birimlerince yapılan değerlendirmeler sonucunda, yağışların ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla birlikte şehir genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu durumun su baskınlarına, sel ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği vurgulanarak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji’den alınan verilere göre, önümüzdeki 2 saatlik süreçte İstanbul’da yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kısa sürede yerel kuvvetli olabileceği tahmin edilirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

İstanbulluların bu akşam saatlerinde yaşanabilecek hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor. Son zamanlarda sıkça yaşanan şiddetli yağışlara bağlı su baskınlarına karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü süreç boyunca güncel verileri paylaşarak vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Akşam Saatlerinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Geliyor! Tedbirinizi Alın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin