1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Aniden Bastıran Sağanak Yağış!

İstanbul’da Aniden Bastıran Sağanak Yağış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’nin uyarıları sonrasında İstanbul’da başlayan yağışlı hava haftanın ilk iş günü olan Pazartesi sabahı etkisini göstermeye başladı. Sabah saatlerinde lodosun ardından gök gürültülü sağanak yağış şehri etkisi altına aldı. Siyah bulutların belirmesiyle birlikte şimşekler çakmaya başladı ve İstanbul genelinde şiddetli yağmur yağmaya başladı. Aniden bastıran yağmur nedeniyle vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandılar ve otobüs duraklarına veya tentelerin altına sığındılar. Hava sıcaklığı da yağmurun etkisiyle 15 dereceden 9 dereceye kadar düştü.

Yağmurun gün içinde etkili olacağı ve akşam saatlerine kadar devam edeceği ön görülürken, önümüzdeki günlerde hava durumunun güneşli olacağı ve sıcaklığın 21 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. İstanbul’da beklenen yağmurun tarifesi ise gök gürültülü sağanak olarak belirtiliyor. Bu hava durumu nedeniyle vatandaşlar uygun önlemleri alarak dışarı çıkmaları tavsiye ediliyor.

Özellikle trafikte seyahat edenlerin dikkatli olmaları ve yavaş seyretmeleri gerektiği vurgulanıyor. Yağmur nedeniyle yol yüzeyinde oluşabilecek su birikintileri ve çamurlar sebebiyle kayganlık tehlikesine karşı sürücülerin dikkatli olmaları önem arz ediyor. Ayrıca, sağanak yağışın uyandırabileceği su baskınlarına karşı belediyeler ve yetkililer de teyakkuzda olacaklarını açıkladılar.

İstanbul’da etkili olan yağmurun kısa süreli olması bekleniyor ve önümüzdeki günlerde hava durumunun normale döneceği tahmin ediliyor. Ancak vatandaşların ani ve şiddetli yağan yağmura karşı tedbirli olmaları öneriliyor. Yağmurlu havalarda dış mekanlarda çalışanlar için koruyucu ekipmanlar kullanmaları ve kendilerini yağmurdan korumaları önem taşıyor.Meteoroloji’nin günlük hava durumu raporları da düzenli olarak takip edilerek gerekli önlemlerin alınması gerektiği bildiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Aniden Bastıran Sağanak Yağış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin