1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da ATV Kaza Soruşturması: Tutuklananlar Serbest Bırakıldı, Dikkat Çeken Gelişme!

İstanbul’da ATV Kaza Soruşturması: Tutuklananlar Serbest Bırakıldı, Dikkat Çeken Gelişme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı bir kaza ile ilgili devam ediyor. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, “suçluyu kayırma” ve “delileri gizleme” suçlarından tutuklanan Ayşe Ceren S’nin tahliyesine karar verdi.

1 Mart’ta Eyüpsultan’da meydana gelen olayda, arızalanan bir ATV aracı tamir edilirken diğer bir araç, yol kenarındaki 3 ATV’ye çarptı. Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı ancak Oğuz Murat Aci kurtarılamadı. Kazanın ardından 17 yaşındaki sürücü T.C’nin annesi Eylem Tok ile birlikte kaçtığı ve Mısır’a uçtuğu tespit edildi ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Mısır’a kaçan T.C. ve Eylem Tok için kırmızı bülten talebinde bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve şüphelilerin iadesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Kazanın ardından T.C’nin babası olan Bülent Cihantimur’un iş yerinde çalışan Ayşe Ceren S. ise tutuklandı. A.K. adlı şahıs ise kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim ettiği için adli kontrol tedbiri uygulandı.

Bülent Cihantimur ise “suçluyu kayırma” suçundan şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Hakimlik, Cihantimur hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Kaza sonrasında yaşanan kaçma ve delil gizleme olayıyla ilgili devam eden soruşturma neticesinde Adalet Bakanlığı, gerekli evrakları ABD yetkili makamlarına iletmiş ve şüphelilerin iadesi için çalışmalarını sürdürmüştü.

Sonuç olarak, Eyüpsultan’da yaşanan kaza sonrasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ve kamuoyu adaletin yerine getirilmesi için süreci takip etmeye devam etmektedir. Kazaya karışan ve kaçmaya çalışan şahısların adalet önünde hesap vermesi için yargı süreci devam etmektedir. Eylem Tok’un aracılığıyla Mısır’a kaçan şüphelilerin iadesi için ise uluslararası hukuki süreç devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da ATV Kaza Soruşturması: Tutuklananlar Serbest Bırakıldı, Dikkat Çeken Gelişme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin