1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Bugün Sağanak Yağış Geliyor! Son Durum İçin Tıklayın!

İstanbul’da Bugün Sağanak Yağış Geliyor! Son Durum İçin Tıklayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde yazdan kalma sıcak günler yaşanırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan rapora göre Balkanlar’dan gelen yağışlı hava Türkiye genelinde etkisini gösterecek. Özellikle İstanbul’un da aralarında bulunduğu birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji’nin tahminlerine göre, sabah saatlerinde çoğu ilde hava az bulutlu ve açık olacak. Yurdun kuzey kesimlerinde ise parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara’nın batısında, gece ise Marmara geneli ile Kuzey Ege’de sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor.

Balkanlar’dan gelen yağışlı havanın, akşam saatlerinde Trakya kesiminde etkili olması öngörülüyor. Gece ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ve Karadeniz’in iç kesimlerinde ise pus ve sis görülebilir. İstanbul’da ise sabah saatlerinde hava parçalı, ilerleyen saatlerde çok bulutlu olacak. Akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışların görüleceği tahmin edilirken, yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtildi. Gün içindeki sıcaklık ise en düşük 16°C, en yüksek 26°C olarak öngörülüyor.

Meteoroloji, rüzgar durumu hakkında da bilgi verdi. Bugün rüzgarın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kuzeybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarların (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 29 Eylül 2024 Pazar için Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği ve hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediği bildirildi. Bu bilgiler doğrultusunda, halkın günlük aktivitelerini planlarken hava koşullarına dikkat etmesi ve gerekli tedbirleri alması önerilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Bugün Sağanak Yağış Geliyor! Son Durum İçin Tıklayın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin