1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Büyük Çete Operasyonu! 200 Milyonluk Dolandırıcılık Açığa Çıktı!

İstanbul’da Büyük Çete Operasyonu! 200 Milyonluk Dolandırıcılık Açığa Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa A. adındaki bir kişinin Türkiye’de faaliyet gösteren şirketiyle aynı isme sahip yurt dışında paravan şirketler kurduğunu tespit etti. Polis, Mustafa A.’nın bu paravan şirketler için Türkiye’deki birçok bankadan kredi çektiğini ve çek karşılığı mal aldığını belirledi.

Ekipler, şüphelinin yaklaşık 200 milyon TL borç yaptıktan sonra bu borçlu şirketler için rüşvet vererek bağımsız denetçi Cem T.’den sahte raporlar temin ettiğini ortaya çıkardı. Mustafa A. sahte konkordato ilanından sonra elde ettiği haksız kazancı muvazaalı gayrimenkul devirleri ve sahte muhasebe kayıtlarıyla yurtdışında kurduğu paralel şirketlere aktardı.

Bununla birlikte Mustafa A.’nın kurduğu şebeke aracılığıyla dolandırıcılıktan elde ettiği parayla şebeke üyeleri adına gayrimenkul alarak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Örneğin, Büyükçekmece’de 30 milyon liralık bir gayrimenkulu 5 milyon gibi düşük bir fiyata şebeke üyeleri adına satış yaparak vurgun yaptığı belirlendi.

Operasyon sonucunda İstanbul ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon düzenlendi ve Mustafa A., bağımsız denetçi Cem T. ve emekli bir asker dahil 7 çete üyesi gözaltına alındı. Yapılan adres aramalarında ise 2 ateşli silah, 137 fişek, bin 650 sayfa doküman, 9 dijital materyal ve sahte raporla alınan usulsüz konkordato belgelerini içeren bir flash bellek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 7 kişi adliyeye sevk edildi. Şebeke lideri olan Mustafa A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. Operasyonda ortaya çıkan belgeler ve delillerle birlikte, polis ekiplerinin Mustafa A. ve şebekenin dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin soruşturması devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Büyük Çete Operasyonu! 200 Milyonluk Dolandırıcılık Açığa Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin