1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da büyük deprem tehdidi altında! İBB ve KİPTAŞ’tan Türkiye’nin en büyük mali destek programı başladı.

İstanbul’da büyük deprem tehdidi altında! İBB ve KİPTAŞ’tan Türkiye’nin en büyük mali destek programı başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde İstanbul’da büyük deprem tehdidi altında olan riskli yapılar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin en büyük mali destek programını başlattı. Bu protokole göre KİPTAŞ ile uzlaşma sağlanan projeler için düşük gelirli vatandaşlara ciddi destekler sunulacak. İmzalanan protokole göre KİPTAŞ ile uzlaşma sağlanan projeler için uygulanacak olan destek, hane halkı gelirinin net 2 ile 3 asgari ücret arasında olması durumunda oransal olarak yansıtılacak. Düşük gelirli vatandaşlara borçlanma bedelinin yüzde 40 ile yüzde 60’ı, bu vatandaşların emekli olması halinde ise borçlanma bedelinin yüzde 45 ile yüzde 65’i kadar destek verilecek.

İmamoğlu 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yarattığı yıkıma ve sonrasında yaşananlara dikkat çekerek bu acı deneyimlerin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Ancak, yaşanan depremlere rağmen alınan derslerin yeterli olmadığını ve gereken adımların atılmadığını vurguladı. 25 yıl içinde Türkiye’nin depreme hazırlıklı hale getirilebileceğini ancak maalesef bu konuda eksiklikler ve ihmalin sürdüğünü belirtti.

İmamoğlu, İBB’nin düşük gelirli vatandaşlar için hazırladığı Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi ile ilgili detayları paylaştı. Programın hane halkı geliri 2 ya da 3 asgari ücrete kadar olan vatandaşlar için oluşturulduğunu ifade eden İmamoğlu, bu destek paketinin riskli yapılar için önemli bir can suyu görevi göreceğini belirtti. KİPTAŞ güvencesiyle, vatandaşların en uygun şartlarda, en hızlı biçimde yeni ve güvenli evlere kavuşacaklarını dile getirdi.

İmamoğlu, devletin kurumlarına ve diğer yerel yönetimlere seslenerek depreme hazırlıklı olmak için iş birliği ve seferberlik çağrısında bulundu. Her kurumun milletin güvenliği için birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, siyasi çıkarlar yerine halkın can ve mal güvenliği için hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ise, 50 bin riskli binanın dönüşümünü hızlandırmak için başlatılan mali destek programının Türkiye için örnek olabilecek bir çalışma olduğunu belirtti. Kamu kaynaklarının dar gelirli vatandaşlar adına harcanarak riskli binaların yenilenmesinin hızlandırılacağını söyledi.

Tüm bu adımların depreme hazırlık konusunda önemli bir adım olduğu vurgulanırken, birlik ve iş birliği içinde hareket edilmesinin hayati önem taşıdığı belirtildi. İstanbul ve Türkiye’nin depreme hazır hale getirilmesi için devlet kurumları, yerel yönetimler ve vatandaşlar arasında derin uyum ve iş birliği sağlanmasının gerekliliği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da büyük deprem tehdidi altında! İBB ve KİPTAŞ’tan Türkiye’nin en büyük mali destek programı başladı.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin