1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Cakar Siren ve Emniyet Şeridi İhlaline Yapılan Uygulama Sonuçları Şaşırttı!

İstanbul’da Cakar Siren ve Emniyet Şeridi İhlaline Yapılan Uygulama Sonuçları Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler hakkında bilgi verdi. Bu denetimler 15-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Yapılan denetimlerde, toplamda 2 milyon 488 bin 264 araç incelenmiştir. Bu denetimler kapsamında, araçlarında mevzuatta izin verilmeyen şekilde ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan (çakar) cihaz kullanan 259 sürücü tespit edilerek gerekli işlemler yapılmıştır.

Ayrıca, hız ihlali yapan 129 bin 459 sürücü, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 796 araç sahibi, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 884 sürücü, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 249 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 354 sürücü olmak üzere toplamda 450 bin 334 araca veya sürücüye işlem uygulanmıştır.

İçişleri Bakanı, bu denetimlerin trafik kurallarına uymayan sürücülerin tespit edilip gerekli cezai işlemlerin uygulanması için yapıldığını belirtmiştir. Trafik kurallarına uymayan sürücülerin, hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin güvenliği için tehlike oluşturduğunu vurgulamıştır.

Yapılan denetimlerin önemine ve trafik kurallarına uymanın gerekliliğine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, trafikte düzeni sağlamak ve kazaları önlemek adına denetimlerin sürekli bir şekilde devam edeceğini belirtmiştir.

İstanbul’da gerçekleştirilen bu denetimler, trafikte disiplini sağlamak, sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla yapılmıştır. Bu tür denetimlerin devam edeceği ve trafik kurallarına uymayanların cezalandırılacağı vurgulanmıştır.

Sonuç olarak, İstanbul’da gerçekleştirilen emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetimleri sonucunda, birçok sürücüye cezai işlem uygulanmış ve trafikte güvenliği sağlamak adına önemli adımlar atılmıştır. Önümüzdeki dönemde de benzer denetimlerin devam edeceği ve halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alınmaya devam edileceği belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Cakar Siren ve Emniyet Şeridi İhlaline Yapılan Uygulama Sonuçları Şaşırttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin