1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Çalıntı Lüks Araç Çetesi Çökertildi: 10 Milyonluk Operasyon!

İstanbul’da Çalıntı Lüks Araç Çetesi Çökertildi: 10 Milyonluk Operasyon!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz hafta Küçükçekmece bölgesinde devriye gezerken, sorguladıkları araç plakasının çalıntı olduğunu belirlediler. İddialara göre, sorgulanan Almanya plakalı lüks aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı. Bu araca yaklaşan diğer yabancı plakalı 5 aracın da aynı şekilde çalıntı olduğunu tespit ettiler.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri operasyon için harekete geçerek, 2’si Türk 5’i Fas uyruklu toplam 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Polisler yaptıkları incelemede, çetenin planını ve sahtecilik yöntemlerini de tespit etti. Şüphelilerin Almanya’dan kiraladıkları milyonlarca lira değerindeki araçları Türkiye’ye getirip sahte evraklarla Irak ve İran’a satmaya çalıştıkları belirlendi. Daktilo ile hazırlanan sahte evraklar da bulundu.

Şüpheliler kiraladıkları araçlarla menzili aşarak Türkiye’ye giriş yaptıklarında Almanya’daki kiralama firması tarafından çalıntı ihbarıyla araçlara el konuldu. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 lüks araca el koydu ve milyonlarca lira değerindeki araçları otoparka çekti. Bu araçların yurtdışına gönderilmek üzere olduğu belirtildi ve toplam değerinin 10 milyon lirayı bulduğu ifade edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler arasında Fas, Alman, İspanyol ve Türk uyruklu kişiler bulunmaktadır. Tutuklanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi. Mohamed S., Ayman E. B., Bilal K.Z., Ayoub K.L., İsmail E. B., Gülizar T. ve Dewran B.Ç. isimli şüphelilerin tutuklanarak cezalandırıldığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Çalıntı Lüks Araç Çetesi Çökertildi: 10 Milyonluk Operasyon!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin