1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Düzenlenecek Uluslararası Yol Kongresi Heyecanla Bekleniyor!

İstanbul’da Düzenlenecek Uluslararası Yol Kongresi Heyecanla Bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından düzenlenen “IRF Dünya Kongresi’nin” 15-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşeceğini gazetecilere duyurdu. Bakan Uraloğlu, kara yolu sektörünün büyüme ve kalkınmanın temel unsuru olduğunu vurgulayarak, kongrenin temasının “Hareketliliği Güçlendirmek İçin Bağlanıyoruz: Herkes İçin Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar” olarak belirlendiğini belirtti.

Bu kongreye küresel liderler, sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler ve kamu-özel sektör paydaşları katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin açılış konuşmasını video mesajla gerçekleştirecek. Ayrıca, kongrede yenilikçi fikirler, araştırma bulguları ve yeni tekniklerin tartışılacağı ve kara yolları politikalarının gelecek rotasının çizileceği belirtiliyor. Kongreye Fas, Lübnan, Ermenistan, Kamboçya, Gana, Gine, Katar, Gabon, Kongo, Nikaragua, Malavi, Türkmenistan, Ekvador, Seyşeller, Slovenya, Litvanya, Zimbabve, Liberya, Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin bakan düzeyinde temsilcilerinin de katılacağı ifade ediliyor.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin kara yollarına bölünmüş yol hamlesinin kara yolu sektörüne yön verdiğini belirtti. Bakanlık projelerinin de dile getirileceği kongrede, uluslararası işbirlikleri ve çözümlerin değerlendirileceği aktarıldı. İklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasına yönelik çözümlerin yanı sıra, yol projelerinde biyoçeşitliliğin korunması gibi sürdürülebilir konuların da ele alınacağı kaydedildi.

Bakan Uraloğlu, ev sahibi İstanbul’un ulaştırmada da marka bir şehir olduğunu belirtti. İstanbul’a yakışır bir kongre organizasyonu gerçekleştireceklerini söyledi. Kongrenin, uluslararası çapta ulaştırma sektöründeki gelişmelerin ve yeniliklerin paylaşılacağı önemli bir platform olacağını dile getirdi. Kongrenin, sektördeki ilerlemelerin ve gelecek vizyonunun şekillenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Düzenlenecek Uluslararası Yol Kongresi Heyecanla Bekleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin