1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da FETÖ Operasyonu: 21 Üye Yakalandı, 6 Kişi Tutuklandı!

İstanbul’da FETÖ Operasyonu: 21 Üye Yakalandı, 6 Kişi Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Kıskaç-20” operasyonu hakkında bilgi verdi. Operasyon 29 ilde gerçekleşti ve toplamda 108 örgüt üyesi yakalandı. İstanbul’da ise 21 FETÖ/PDY üyesi gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube ekipleri, 28 adrese baskın düzenleyerek şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. HTS ve ankesör kayıtları üzerinden örgüte üye oldukları tespit edilen şüphelilerin bir kısmı adli makamlarca serbest bırakıldı. Bazı şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol hükümleriyle serbest bırakılırken, 6 örgüt mensubu ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonun detaylarına göre adli makamlar tarafından serbest bırakılan FETÖ üyeleri dosyaları ikmalen İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Bir şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 örgüt mensubuna adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi. Geriye kalan 6 FETÖ/PDY şüphelisi ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyon, örgüt üyelerinin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan bu operasyonlar, devletin terörle mücadelede kararlılığını ve etkinliğini gösteriyor. Emniyet birimlerinin koordineli çalışması ve istihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda yakalanan örgüt üyeleri adalet önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı alacaklardır. Bu tip operasyonlar, ülkenin huzur ve güvenliğini korumak adına devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da FETÖ Operasyonu: 21 Üye Yakalandı, 6 Kişi Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin