1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Hastane Tavanı Çöktü! 3 Günlük Bebek Hayatını Kaybetti

İstanbul’da Hastane Tavanı Çöktü! 3 Günlük Bebek Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakırköy’de bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin asma tavanının çökmesi sonucunda tedavi gören 8 bebek farklı bir üniteye transfer edildi. Üç günlük prematüre bir bebek ise yaşamını yitirdi. Olay, 45 günde inşa edilen Yeşilköy’deki hastanede cumartesi gecesi 01.00 sularında meydana geldi. Yoğun bakım ünitesinin tavanındaki çökme nedeniyle polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve bebekler tahliye edildi. Tavan çökmesi sırasında hastanenin koridorunda ve tavanda hasar oluştu, ancak ölen ya da yaralanan olmadı.

Olayın ardından bir bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Bebeğin 29 haftalıkken doğduğu ve küvözde tedavi gördüğü belirtildi. Hastaneden görüntü alınmasına izin verilmezken, çocuk yoğun bakım bölümünün tamamen kapatıldığı açıklandı. Güvenlik önlemleri arttırılırken gazetecilerin içeriye girmesi engellendi. Çöken kısımlar kaldırıldı ve içeriye giriş-çıkışlar kapatıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve bakanlık konuyla ilgili açıklama yapmazken, hastanenin üniversiteye bağlı olmasından dolayı soruşturmanın üniversite bünyesinde gerçekleştiği belirtildi.

Üç günlük bebeğin naaşı ise ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Bu acı olayla ilgili detaylı bilgi vermeyen bakanlık kaynakları, SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamada bakanlığın açıklama yapmayacağını dile getirdi. Bu yüzden, olayın detayları ve soruşturmanın seyri hakkında net bilgi verilmedi. Olay sonrası hastanede alınan güvenlik tedbirleri ve yaşananların etkileri üzerinde henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Hastane Tavanı Çöktü! 3 Günlük Bebek Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin