1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İSTANBUL’DA HAVA BİRDEN DÜŞÜYOR: YARIN 15 DERECE AZALACAK!

İSTANBUL’DA HAVA BİRDEN DÜŞÜYOR: YARIN 15 DERECE AZALACAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgasının etkisiyle, pazar gecesi İstanbul ve çevresinde sıcaklık hızla düşecek. İstanbul’da hafta sonu 32-33 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar, pazartesi günü 15 derece birden düşecek. Bu durum başta Edirne, İstanbul ve Bursa olmak üzere Marmara Bölgesi’nde kuvvetli sağanak yağışlara neden olacak.

Yağışlar pazartesi gününe kadar Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesine de ulaşacak. Meteoroloji, bu bölgelerde su baskınlarına karşı önlem alınması gerektiği konusunda uyardı. Özellikle Batı Karadeniz’de beklenen yoğun yağışlar, sel riskini artırabilir.

Ege Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde de pazartesi gününden itibaren yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar hafta sonundaki seviyelerinde kalsa da, yeni haftayla birlikte serin bir hava dalgası bölgeyi etkisi altına alacak.

Doğu Karadeniz’de ise yerel olarak sağanak yağışlar bekleniyor. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize’nin iç kesimleri ve Artvin’in kuzeyinde yağışların etkili olması bekleniyor. Ayrıca sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve sis görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Genel olarak, hafta sonu boyunca Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Ege’nin kuzeyinde etkili olması beklenen yağışlı hava nedeniyle vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İSTANBUL’DA HAVA BİRDEN DÜŞÜYOR: YARIN 15 DERECE AZALACAK!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin