1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. İstanbul’da hava durumu alarm veriyor! Soğuk ve yağmurlu günler geliyor!

İstanbul’da hava durumu alarm veriyor! Soğuk ve yağmurlu günler geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta başından itibaren yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bırakacak. Yeni haftada Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgası, İstanbul’da sıcaklıkların 15 derece birden düşmesine neden olacak. Bu serin hava dalgası ilerleyen günlerde iç kesimleri de etkisi altına alacak. Yağışlı havanın etkisi ise İstanbul ve Bursa başta olmak üzere tüm Marmara bölgesinde hissedilecek. Pazartesi günü Batı Karadeniz ile İç Anadolu’yu da etkisi altına alacak yağışlı havanın, Ege’nin kuzeyinde de etkisini göstermesi bekleniyor.

İstanbul’da hafta başından itibaren beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgası, bir süredir yaşanan sıcak havanın ardından şehre ferah bir nefes aldıracak gibi gözüküyor. Özellikle sıcaklık düşüşünün ani olması, vatandaşları soğuk hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı uyarılar da bu noktada oldukça önemli; özellikle ani sıcaklık değişimlerinin vücut sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtiliyor.

Hafta sonunda başlayacak olan yağışlı havanın etkisinin, İstanbul ve çevre illeri başta olmak üzere geniş bir coğrafyayı kapsaması bekleniyor. Bu yağışlı hava dalgasının, Karadeniz ve İç Anadolu bölgesini de etkisi altına alması bekleniyor. Özellikle kırsal kesimlerde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yürüten vatandaşlar, bu duruma hazırlıklı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, yağışlı havanın etkili olacağı bölgeler arasında Ege’nin kuzeyi de bulunuyor. Bu nedenle İzmir, Aydın gibi Ege kıyılarındaki şehirlerde de yağışlı bir hava beklenmektedir. Yağışlı havanın şiddetinin zaman zaman artabileceği de belirtilirken, vatandaşların güvenliği ve can güvenliği açısından gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir.

Sonuç olarak meteorolojik verilere göre, hafta başından itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgası, vatandaşları hazırlıklı olmaya davet ediyor. 15 derece birden düşecek olan sıcaklıkların yanı sıra, yağışlı hava da şehirde etkisini gösterecek. Bu nedenle vatandaşların meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri ve gerektiğinde gerekli önlemleri almaları önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da hava durumu alarm veriyor! Soğuk ve yağmurlu günler geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin