1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Kar Yağışı Bekleniyor!

İstanbul’da Kar Yağışı Bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık olması beklenmektedir. Batı Karadeniz ile Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, kuzey kesimlerde yağışla birlikte hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu yönlerden eserken, kuzeybatı kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in verdiği bilgilere göre, bu sene sıcaklıklar ortalamanın üzerinde seyredecek ve yağışlar biraz artacaktır. İstanbul’da ise yılbaşından önce kar yağışı beklenmemektedir. Ancak ilerleyen dönemlerde kar yağma olasılığı bulunmaktadır.

Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, bu yıl kış mevsimi La Nina etkisi altında geçecek ve sıcaklıkların normallerin üzerinde olması beklenmektedir. Ancak yağışlarda bir artış olması öngörülmektedir. İstanbul’a yönelik kar yağışı olasılığı ise Ocak ayında görülebileceği belirtilmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 26
İstanbul: Parçalı ve yağışlı, 24
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 29
Adana: Az bulutlu, 35
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 29
Samsun: Parçalı ve yağışlı, 27
Trabzon: Parçalı ve yağışlı, 26
Erzurum: Az bulutlu, 22
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 33.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kar Yağışı Bekleniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin