1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Kargoyla Sahte Pasaport Operasyonu: Hediye Paketi Görünümlü Kaçakçılık!

İstanbul’da Kargoyla Sahte Pasaport Operasyonu: Hediye Paketi Görünümlü Kaçakçılık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da, yasadışı yollarla yurt dışına giden kişilerin sorun yaşamamaları için sahte pasaport ve kimliklerin kargoyla gönderildiği operasyonlar düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte evrak düzenleyen şahısları tespit etti. Polis, şüphelileri takibe aldı ve operasyon için hazırlık yaptı.

Operasyonda, sahte evrakların yurtdışına gitmek isteyen kişilere hediye paketi şeklinde gönderildiği ortaya çıktı. Ekipler, şüphelilerin faaliyet gösterdiği adreslere baskın düzenledi. Kağıthane’deki bir kargo şubesinde yapılan baskında, hediye süsü verilen paketlerde 610 sahte pasaport ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin Esenyurt’taki adreslerinde yapılan aramalarda binlerce sahte pasaport, kimlik kartı ve vize yaprağı bulundu.

Aramalarda, sahte belgelerin üretiminde kullanılan malzemeler de ele geçirildi. 20 binin üzerinde deri pasaport kapağı, farklı ülkelerin amblemlerinin basıldığı deri kapağın yanı sıra lamine filmler, deri rulolar, pasaport yapımında kullanılan kâğıt ve bantlı kâğıt ile diğer malzemeler bulundu. Ayrıca, pasaport oyma makinası, sıcak mühür makinesi, yazıcılar ve diğer belge üretim ekipmanları da ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 3’ü tutuklanırken, diğer 2 kişinin ise işlemleri devam etmektedir. Operasyon sonucunda, yasadışı yollarla yurt dışına geçmek isteyen kişilere sahte belgeler sağlayan şebeke çökertildi ve sahte belge ticaretine darbe vuruldu. Emniyet güçleri, yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kargoyla Sahte Pasaport Operasyonu: Hediye Paketi Görünümlü Kaçakçılık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin