1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Kuvvetli Yağış Uyarısı

İstanbul’da Kuvvetli Yağış Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları, Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir.

Bugün İstanbul’un batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Batı Karadeniz üzerinde bulunan alçak basınçtan dolayı batı ve kuzey bölgelerde yağışların devam edeceğini söylüyor. Hava sıcaklıklarının genel olarak mevcut seviyelerde seyredeceği tahmin ediliyor.

Ankara’da parçalı, yer yer çok bulutlu hava öngörülüyor ve öğleden sonra aralıklı yerel sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul’da ise parçalı, yer yer çok bulutlu hava etkili olacak ve akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlar görülecek. İzmir az bulutlu, Adana parçalı ve az bulutlu, Antalya iç kesimlerde yağmurlu, Samsun ve Trabzon’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak. Erzurum parçalı ve yer yer çok bulutlu, Diyarbakır ise az bulutlu ve açık olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin