1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Metrobüs Hattında Devrim: “Beyaz Yol” Çalışması Tamamlanıyor!

İstanbul’da Metrobüs Hattında Devrim: “Beyaz Yol” Çalışması Tamamlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığı, metrobüs hattındaki “Beyaz Yol” çalışmasının ilk etabını 2022 yılında tamamladı. Yol bakımı için yapılan çalışmalar kapsamında Yenibosna, Şirinevler, Bahçelievler, İncirli, Merter ve Cevizlibağ durakları arasındaki asfalt yol söküldü. Bu çalışmalar sonucunda toplam 15,6 kilometrelik güzergah daha konforlu bir yolculuk imkanına kavuştu. 2023 yılındaki çalışmalar ile Beykent ve İBB Sosyal Tesisleri arasındaki 13 durak ile Cevizlibağ-Mecidiyeköy arasındaki 9 durakta “Beyaz Yol” çalışması tamamlandı. Avrupa yakasında 30 durağı kapsayan toplam gidiş-geliş 54,1 kilometrelik güzergah, “Beyaz Yol” olarak düzenlendi.

“Beyaz Yol”un üçüncü etap çalışmaları kapsamında Küçükçekmece ve Yenibosna metrobüs durakları arasındaki yollar yenilenecek. Asfaltın dayanıksızlığı sebebiyle eskiyen yolların yerine özel reçeteli beton kaplama yapılacak. Bu sayede metrobüs hattında en az 20 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmayacak. Çalışmalar 6 Temmuz tarihinde başlayacak ve Küçükçekmece ile Yenibosna arasındaki gidiş-geliş 17 bin 560 metre uzunluğundaki yol yenilenecek. Yapılacak çalışmalar D100 yolunda 2 şeride düşürülerek trafiğe etkisi en aza indirgenecek. Metrobüs seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak ve yol yapımına ilk olarak Yenibosna-Sefaköy durakları arasından başlanacak.

Çalışmalar sırasında istasyonlarda iniş-binişler olmadan diğer istasyona geçiş sağlanacak ve yolcularda herhangi bir aksama yaşanmayacak. Her istasyon için çalışma süresi 2 gün olacak ve yolcular çalışma hakkında bilgileri anons ve duyurular ile alacaklar. Duraklarda yönlendirme tabelaları ve iletişim ekipleri bulunacak ve bu sayede yolcular çalışma sürecinde herhangi bir sorun yaşamayacaklar. Metrobüs hattındaki “Beyaz Yol” çalışmaları, İstanbul trafiğinde daha konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunmayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Metrobüs Hattında Devrim: “Beyaz Yol” Çalışması Tamamlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin