1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Okulların Açılacağı Pazartesi Günü Ders Saatleri Değişiyor!

İstanbul’da Okulların Açılacağı Pazartesi Günü Ders Saatleri Değişiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği, 2024 – 2025 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 09.09.2024 Pazartesi günü yaşanabilecek trafik yoğunluğu sebebiyle okullarda derslerin 10.00 ila 15.00 saatleri arasında yapılacağını duyurdu. Bu dönemde İstanbul genelindeki resmi ve özel okullarda 2.685 öğrenci eğitim görecek ve bu öğrencilerden 715.835’i ilk defa yeni okullarında eğitim almaya başlayacak. Aynı zamanda 16 binden fazla öğrenci servisinin trafiğe çıkması bekleniyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, servis araçları ve velilerin okulun ilk günlerinde yaratacağı hareketliliğin şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olabileceği belirtilerek, bu durumu önlemek amacıyla İstanbul genelinde tüm okulların 09.09.2024 Pazartesi günü 10.00 ile 15.00 saatleri arasında eğitim-öğretim yapacağı kararı alındı.

Bu kararın, özellikle ilk günlerde yaşanabilecek trafik sorunlarını minimize etmeyi hedeflediği belirtilirken, öğrenci ve velilerin güvenliği ile trafik akışının düzenli olması ön planda tutulduğu vurgulandı. Öğrenci servislerinin yoğunluğunun azaltılması ve trafiğin rahatlaması adına bu kararın önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Eğitim-öğretim hayatının başladığı ilk günlerdeki trafik karmaşasının azaltılması ve öğrenci servislerinin trafiğin seyrini olumsuz etkilememesi için alınan bu kararın tüm paydaşlar tarafından desteklenmesi gerektiği belirtildi. Böylece, hem öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmaları sağlanacak hem de trafik akışı düzenli bir şekilde devam edecektir.

İstanbul Valiliği’nin aldığı bu kararın, eğitim-öğretim sezonunun başladığı ilk günlerde yaşanabilecek olası problemleri en aza indirgeyerek hem öğrencilerin hem de şehir trafiğinin daha güvenli bir ortamda seyrini devam ettirmesine katkı sağlayacağı önemle vurgulandı. Bu nedenle, istenilen sonuca ulaşabilmek adına alınan tedbirlere tüm toplumun desteğinin gerekliliği üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Okulların Açılacağı Pazartesi Günü Ders Saatleri Değişiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin