1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Sahte Belgeler Çetesi Çökertildi: Binlerce Pasaport Ele Geçirildi!

İstanbul’da Sahte Belgeler Çetesi Çökertildi: Binlerce Pasaport Ele Geçirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonda, sahte pasaport, kimlik, ehliyet ve oturum kartı düzenleyen dört yabancı uyruklu şüpheli yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı yollardan ülkeye gelen kişilerin üzerinde sahte evrak bulunduğunu tespit etti. Bu durum üzerine şüphelileri tespit etmek için çalışmalara başlandı ve Avcılar ile Küçükçekmece’de bulunan iki adreste sahte belge üretimi yapıldığı belirlendi.

Ekipler, şüphelilerin yerli ve yabancı uyruklu kişilere fahiş fiyatlarla sahte pasaport, kimlik, ehliyet, oturum kartı gibi belgeler düzenlediğini ve bu belgeleri kargo aracılığıyla alıcılara gönderdiklerini tespit etti. Polis, operasyon için harekete geçti ve A.A. (35), M.A. (43), A.A.A. (19) ve E.H. (30) adlı dört yabancı uyruklu şüpheliyi yakaladı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise 16 bin 318 sahte pasaport, sahte kimlik kartları, sahte sürücü belgeleri, silikon mühürler, çeşitli makine ve materyaller ile altın ve para ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler emniyete götürülerek sorgulanmaya başlandı. Bu süreçte şebeke üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı ve ele geçirilen sahte belgeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda sergilendi. Operasyon sonrasında, sahte belgelerin üretim aşamaları ve şebeke faaliyetleri hakkında detaylı inceleme ve tahkikatlar devam etmektedir.

Bu operasyon, sahte belge üreten ve dağıtan şebeke üyelerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Yapılan operasyon ile yasadışı faaliyetlerin önlenmesi ve suç şebekelerine karşı etkili bir mücadele yürütülmesi hedeflenmektedir. Emniyet güçleri, benzer suç örgütlerine ve faaliyetlerine karşı da kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtmektedir. Bu tür suçların önlenmesi ve suçluların adalet önünde hesap vermeleri için sürekli olarak operasyonlar düzenlenmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Sahte Belgeler Çetesi Çökertildi: Binlerce Pasaport Ele Geçirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin