1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Sanat Dolu Son Gün: Picasso ve Frida Kahlo Sergileri Vatandaşları Büyüledi!

İstanbul’da Sanat Dolu Son Gün: Picasso ve Frida Kahlo Sergileri Vatandaşları Büyüledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı, 2022 yılında gerçekleştirilen İstanbul Kültür Yolu Festivali vatandaşlar arasında büyük ilgi gördü. Festivalin son gününde bile vatandaşlar etkinliklere büyük bir ilgi gösterdi. Festival kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Pablo Picasso’nun gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 parçalık, ‘Pablo Picasso – Resimden Seramiğe Bir Serüven’ sergisi sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Aynı zamanda Grand Pera’da, 1954 yılında vefatından bu yana ikonik bir figür haline gelen Frida Kahlo’nun yaşamına dair bir sergi düzenlendi. Frida Kahlo sergisi, 26 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecekken, Picasso, Andy Warhol, Salgado ve Da Vinci sergileri ise farklı tarihlerde devam edecek.

Frida Kahlo sergisini gezen ziyaretçiler, ressamın yaşamı, acıları ve aşklarını görsel olarak keşfetmenin heyecanını yaşadılar. Özellikle el yazılarının da sergide yer alması ziyaretçileri oldukça etkiledi ve sergiyi daha anlamlı kıldı.

AKM’deki Picasso sergisini gezenlerin birçoğu, farklı şehirlerden ve ülkelerden gelerek bu eşsiz eserleri görme fırsatı bulduklarını belirttiler. Picasso’nun ölümsüz eserlerini önceden sadece teorik olarak gördüklerini ifade eden ziyaretçiler, eserlere fiziksel olarak yakından bakmanın ve detayları incelemenin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdiler. Sergiyi gezdikleri süre boyunca Picasso’nun eserlerine olan hayranlıklarını ve beğenilerini dile getiren ziyaretçiler, bu tür kültürel etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan bu etkinlikler, sanatseverlerin ve kültür meraklılarının büyük ilgisini çekmeye devam etti. Sergileri gezen ziyaretçiler, Pablo Picasso ve Frida Kahlo gibi dünya çapında ün kazanmış sanatçıların eserlerini yerinde görebilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar. Festivalin farklı etkinlikleri ve sergileriyle kültürel anlamda zenginleşen İstanbul, bu tür organizasyonlarla sanat ve kültür alanında önemli bir noktada olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Sanat Dolu Son Gün: Picasso ve Frida Kahlo Sergileri Vatandaşları Büyüledi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin