1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul’da Satılık Konut Fiyatları Barcelona’yı Geçti!

İstanbul’da Satılık Konut Fiyatları Barcelona’yı Geçti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya hesabından İstanbul’da satılık konut fiyatlarıyla ilgili çarpıcı veriler paylaştı. Gökçe’nin verilerine göre, Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy, Şile ve Bakırköy’deki ortalama satılık konut fiyatları Barcelona’daki fiyatlardan daha yüksek. Örneğin, Bakırköy’de ortalama satılık konut fiyatı 10 milyon 300 bin TL iken aynı fiyata Barcelona’da Valles Oriental bölgesinde ev alınabiliyor. Beşiktaş’ta ortalama konut fiyatı ise 15 milyon TL iken Barcelona’nın Moianes bölgesinde ev fiyatı 13 milyon TL civarında.

Konut kiralarında da benzer bir durum söz konusu. Gökçe, İstanbul’un birçok ilçesinde konut kiralarının Barcelona’dan daha yüksek olduğunu belirtti. Örneğin, Eyüpsultan’da ortalama konut kirası 25 bin 513 TL iken Barcelona’nın Anoia, Bages ve Moianes bölgelerinde bu fiyata ev kiralamak mümkün. İstanbul genelinde ortalama kira bedelinin 22 bin 535 TL olduğunu açıklayan Gökçe, 2018 ile 2024 arasında ortalama satılık konut bedelinin %888, kira bedelinin ise %1025 arttığını vurguladı.

Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’daki konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaşmasının uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu söyledi. Konut piyasasındaki dengesizliğin vatandaşları uygun fiyatlı ve güvenli konutlar bulmada zorluk çekmelerine neden olduğunu belirten Gökçe, çözüm önerilerini sıraladı. Bu öneriler arasında sosyal yardımlaşma, sosyal kiralık konutlar, mülk sosyal konutlar ve halk konutları üretimine başlanması, farklı vergi ve yükümlülüklerle konut üreten teşebbüslere destek verilmesi, yerli inşaat sanayisinin rekabet gücünün arttırılması ve yabancılara konut satışının dengeye oturana kadar askıya alınması gibi adımlar yer alıyor. Bu önerilerin hayata geçirilmesiyle İstanbul’daki konut piyasasında dengenin sağlanması ve vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Satılık Konut Fiyatları Barcelona’yı Geçti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin