1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Sıcak Hava Etkisini Arttırıyor: Vatandaşlar 42 Dereceyi Hissediyor

İstanbul’da Sıcak Hava Etkisini Arttırıyor: Vatandaşlar 42 Dereceyi Hissediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da kavurucu yaz mevsimi etkisini göstermeye başladı. Son günlerde yaşanan sağanak yağışların ardından hava sıcaklığı 32 dereceye kadar yükseldi ve nemle birlikte vatandaşlar tarafından 42 derece olarak hissedildi. Bu aşırı sıcaklardan korunmak için vatandaşlar şapka ve şemsiye kullanırken, özellikle Taksim Meydanı’nda bulunan yerli ve yabancı turistler Taksim Cumhuriyet anıtının gölgelik kısımlarına sığındılar. Saat 14.00’te sıcaklığın artmasıyla birlikte insanlar gölge ve ağaç altlarında serinlemeye çalıştılar.

Sıcakların etkisi altında döner kesen esnaf Hanifi Penes, “Bu sıcaklarla baş etmeye çalışıyoruz. Ekmek parası olduğu için çalışıyoruz. Bol bol su ve tuzlu ayran içeceğiz. Mecbur alışacağız. Dayanmak zorundayız” şeklinde konuştu. Diğer bir esnaf Hayri Taş ise, “Yapacak bir şey yok. Mesleğimiz gereği 40’a da 100’e de dayanmak zorundayız. Dışarıda 40 derece olabilir ama dönerin karşısında biz 100 derece olarak hissediyoruz. Mücadeleye devam” dedi.

Meteoroloji Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, İstanbul’da hava sıcaklığının haftasonuna kadar 32-33 derece arasında seyredeceği ve mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam edeceği belirtildi. Bu durum ısınan iklimde yaşayan İstanbulluları ve özellikle açıkta çalışan esnafı olumsuz etkiliyor. Aşırı sıcaklarla savaşmak zorunda kalan insanlar, su tüketimine dikkat ederek ve serin yerlerde bulunarak kendilerini korumaya çalışıyorlar.

İstanbul’da yaz aylarında yaşanan sıcakların etkisiyle birlikte pek çok kişi güneş çarpması ve sıvı eksikliği gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilmektedir. Bu nedenle sıcak havalarda güneş ışınlarından korunmak, bol su tüketmek ve mümkünse ortamlarda vakit geçirmek önemlidir. Ayrıca, aşırı sıcaklarda fiziksel aktivitelerin sınırlanması ve serin bölgelere sığınılması da önerilmektedir.İstanbul’da yaşam standartlarını korumak için uygun önlemlerin alınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Sıcak Hava Etkisini Arttırıyor: Vatandaşlar 42 Dereceyi Hissediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin