1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Şoke Eden Suç Örgütü!

İstanbul’da Şoke Eden Suç Örgütü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, çalıntı ve değiştirilmiş araçların ele geçirilmesi ve faillerinin tespit edilmesini amaçlayan yeni bir operasyon düzenledi.

Suç örgütü üyeleri, Türkiye genelindeki otoparklara çekilen lüks araçların üzerinde tescil kayıtlarında haciz ve yakalama şerhi olduğunu belirledi. Bu araçların icra müdürlüğü eliyle ihale yapılmış gibi gösterilerek Türkiye Noterler Birliği’ne resmi yazılar yazıldı.

Örgüt üyeleri, noterliğe giderek resmi yazılarla araçları kendi adlarına tescil ettirdi. Daha sonra bu araçları otoparktan çıkartıp yine kendi adlarına satarak dolandırıcılık yaptılar.

Yapılan incelemelerde, 750 milyon liralık vurgun yapan şebeke üyelerinin, lüks araçların da bulunduğu 7 aracı H.I. isimli bir çobanın üzerine yapmış olduğu belirlendi.

İstanbul merkezli Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kocaeli ve Kırıkkale illerinde operasyon düzenlenerek, 53 ayrı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 27 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında 7 kamu personeli de bulunmaktaydı.

Operasyonlarda 31 aracın otoparklardan çıkarılmadan satışı engellendi ve 22 araç tescil edilerek satıldı. 18 araç ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, adli makamlara sevk edilirken, 2 şüpheli serbest bırakıldı, 11 hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı ve 14 şüpheli tutuklandı, aralarında icra müdür yardımcısının da bulunduğu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Şoke Eden Suç Örgütü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin