1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Taksi Şoförünü Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası İsteniyor

İstanbul’da Taksi Şoförünü Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası İsteniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sarıyer’de, bir taksi şoförünü öldürerek aracını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan Yoosef Bagherian Gharehtapeh hakkında, “tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” ve “silahla yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 17 Nisan’da Tarabya Mahallesi’nde plakası belirlenemeyen bir araçtan atılan kişi olduğu ve aracın hızla uzaklaştığı bir ihbar polis ekiplerine iletilmiş.

İddianameye göre, olayın ardından yapılan incelemede atılan kişinin taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek olduğu tespit edildi. Taksinin Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde durdurulması sonucunda, araçta bulunan İran uyruklu sanık Gharehtapeh gözaltına alındı. Gharehtapeh ifadesinde, üç ay önce Hakkari’den Türkiye’ye giriş yaptığını ve iş aramak amacıyla Beyoğlu’nda bir otelde kaldığını belirtti.

Sanık Gharehtapeh, olay günü taksi ücretiyle ilgili anlaşmazlık yaşadığı taksi şoförünü öldürdüğünü ve ardından parasını almak için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti. İddianameye göre, araç içi kamera görüntülerinde Gharehtapeh’in maktulu önce bıçakladığı ve daha sonra paralarını almak için cüzdanını kontrol ettiği görüldü.

Gözaltına alındığında üzerinde suçta kullandığı bıçak ve maktulden aldığı paralarla birlikte plastik kelepçe, koli bandı ve makas bulunan Gharehtapeh’in, eylemini maktulün müdahale etmesine fırsat vermeden gerçekleştirdiği belirtildi. Gharehtapeh’in eyleminin önceden planlanmış olduğu ve yağma amacıyla maktulu öldürdüğü iddia edildi.

İddianameye göre, Gharehtapeh’in “tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” ve “silahlı yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, ilerleyen günlerde sanık Gharehtapeh’in hakim karşısına çıkmasını beklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Taksi Şoförünü Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası İsteniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin