1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Yabancı Uyruklu Suçlular Yakalandı!

İstanbul’da Yabancı Uyruklu Suçlular Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fransa ve Hollanda tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteni ve Difüzyon Mesajı ile aranan Sead Dedeic ve Marciano Eugene Ruimwijk’in İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandığını duyurdu. Sead Dedeic’in 28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkeye giriş yaptığı ve Nisan ayında çıkarılan Kırmızı Bülten ile arandığı belirtildi. Marciano Eugene Ruimwijk ise aynı dönemde İstanbul’a giriş yaparken yakalandı.

İçişleri Bakanı, operasyonlar hakkında şu detayları paylaştı: Her ne kadar uluslararası alanda aranan suçlular olsalar da, halkın huzurunu bozan her türlü suç örgütüne karşı duracaklarını vurguladı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmaların başarısıyla şahısların yakalandığını belirtti. Aynı zamanda polisleri tebrik ederek, milletin dualarının onlarla olduğunu ifade etti.

Operasyonlar sonucunda yakalanan Sead Dedeic ve Marciano Eugene Ruimwijk’in uluslararası düzeyde aranan suçlular olduğu ve kendilerinin de uluslararası kaçakçılık ve uyuşturucu ticareti suçları ile ilişkilendirildiği belirtildi. İstanbul’da yakalanmalarının ardından adli süreç başlatıldığı ve haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı açıklandı.

Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polisleri yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti ve milletin güvenliği için verdikleri mücadeleye minnettarlığını dile getirdi. Organize suç örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurgulayarak, halkın huzur ve güvenliği için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Sonuç olarak, Fransa ve Hollanda tarafından aranan Sead Dedeic ve Marciano Eugene Ruimwijk’in İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandığı ve adli sürecin devam ettiği bildirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, uluslararası suç örgütlerine karşı verdikleri mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Yabancı Uyruklu Suçlular Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin