1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Yeni Yağış Uyarısı: Ani Sel Tehlikesi Devam Ediyor!

İstanbul’da Yeni Yağış Uyarısı: Ani Sel Tehlikesi Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji ve AKOM, İstanbul için yeni yağış uyarısında bulundu. İstanbul’un batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış başladı. Dün sabah saatlerinde etkisini gösteren yağış, tramvay ve teleferik seferlerinde aksamalara neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için geçerli olan uyarıyı açıkladı. Bugün saat 15.00’e kadar sürecek uyarıya göre, İstanbul’un batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama şöyle yapıldı: “Meteoroloji radarından alınan bilgilere ve yapılan son değerlendirmelere göre, bugün İstanbul’un belirtilen bölgelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Özellikle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili olarak saat 15.00’e kadar sürecek yağış uyarısını yaptı. İstanbul’un batısında etkili olan kuvvetli yağışın, batı ve kuzey kesimlerle birlikte boğaz çevresinde de devam etmesi beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda İstanbulluların ALO153 numarasıyla iletişime geçmeleri gerektiği belirtildi.

Görüldüğü gibi İstanbul’da hava durumu oldukça değişken ve şiddetli yağışlarla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması önem taşımaktadır. Meteoroloji ve AKOM’un uyarılarına kulak vererek gerekli tedbirlerin alınması, ani sel ve su baskınları gibi tehlikelerin önüne geçebilir ve güvenli bir şekilde yağışlı hava koşullarını atlatılabilir. Bu nedenle İstanbul halkının dikkatli olması ve gerektiğinde yetkililerle iletişime geçmesi önemlidir. Gelecek günler için hava durumu uyarılarını takip etmek ve gerekli önlemleri almak, herkesin sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Yeni Yağış Uyarısı: Ani Sel Tehlikesi Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin