1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da yıkılan bina skandalı: CHP’nin dava savaşı kentsel dönüşümü engelliyor!

İstanbul’da yıkılan bina skandalı: CHP’nin dava savaşı kentsel dönüşümü engelliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Küçükçekmece’de geçtiğimiz gün kendiliğinden yıkılan bina, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerine dava üstüne dava açarak nasıl mücadele verdiğini gözler önüne serdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li meclis üyeleri, Esenler, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla ilçelerinde toplam 46 ayrı dava açarak dönüşüm projelerini engellemeye çalıştılar. İmamoğlu’nun dönüşüme dair verdiği vaatlerin tutulmadığı ve yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adayının 650 bin konutu dönüştürme sözüne karşı çıktığı belirtiliyor. CHP, yerel seçimlerde sembol isimlerle dönüşüme karşı meydan okumayı sürdürdü.

Gaziosmanpaşa’da ise CHP’li meclis üyeleri, ilçedeki kentsel dönüşümün durdurulması için toplam 9 dava açarken, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de 7 dava açarak dönüşümün durmasını sağlamaya çalıştı. Tuzla’da da İBB ve CHP’li meclis üyeleri, kentsel dönüşüm projelerinin durdurulması için 12 dava açarken, TMMOB Şehir Plancıları Odası benzer taleplerle 2 ayrı dava başlattı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projelerinin durdurulmasına yönelik CHP’li isimler tarafından 7 ayrı dava açıldı. Bu davalardan birisi CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’a aitken, davalara dayalı olarak Beyoğlu’ndaki dönüşüm çalışmalarının 10 yıl geciktiği bilgisi paylaşıldı.

Esenler ilçesindeki Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve CHP İBB Meclis Üyesi Ülkü Sakalar’ın da aralarında bulunduğu toplam 9 dava açtığı belirtildi. Ayrıca Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Planlama Odası da Esenler projesinin durdurulması için 2 dava başlattı.

Üsküdar’da ise CHP’li meclis üyeleri, Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı 10 ayrı dava açarken, davalara da CHP’den meclis üyeliği yapan Ercan Erdem ve Erdal Tüfekçi’nin destek verdiği belirtildi.

Yıkılan binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk, taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak suçundan tutuklanırken, restoran sahibi Özcan Kayar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tedavileri sonrasında 3 yaralı hastaneden taburcu edildi ve diğer yaralılar tedavilerine yoğun bakımda devam edildiği aktarıldı. Türkmenistan uyruklu Dovletyar Charyyev’in cenazesi Türkmenistan’a gönderilerek defnedileceği duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da yıkılan bina skandalı: CHP’nin dava savaşı kentsel dönüşümü engelliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin