1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’daki Muhtarlara Eğitim Verildi

İstanbul’daki Muhtarlara Eğitim Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şişli’de bulunan Grand Cevahir Otel’de gerçekleşen İstanbul Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Yerlikaya, Türkiye genelinde görev yapan 50 bin 360 muhtarın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Temmuz ayında İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle muhtarlara akademik eğitim verilmesine dair bir protokol imzalandığını hatırlatan Yerlikaya, bu program kapsamında İstanbul’daki 961 muhtara çeşitli alanlarda uzmanlar tarafından eğitimler verildiğini belirtti.

Muhtarlık kurumunun 1829 yılından bu yana köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Yerlikaya, bu kurumun sadece bir yönetim birimi olmadığını, aynı zamanda millet iradesinin bir yansıması ve birlik, beraberliğin somutlaşmış hali olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, muhtarlığın vatandaşın sesi ve demokrasinin kalbi olduğunu belirterek, muhtarların devletle millet arasında bir köprü olduğunu dile getirdi.

Huzur ve güvenin evde ve mahallede başladığını vurgulayan Yerlikaya, muhtarların güvenlik güçlerinin en büyük destekçileri olduğunu söyledi. Suçlarla mücadelenin devam edeceğini belirten Yerlikaya, devletin suçlularla mücadelesinden taviz verilmeyeceğini ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar hakkındaki talimatlarını unutmadıklarını ve vatandaşlara iyi hizmet sunmaya devam ettiklerini söyledi. Gül, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle oluşturulan Muhtarlar Akademisi’nde 961 muhtarın eğitim aldığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’daki Muhtarlara Eğitim Verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin