1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’daki Yenidoğan Çetesinin Hapsi Yaklaştı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddianamesi Kabul Edildi

İstanbul’daki Yenidoğan Çetesinin Hapsi Yaklaştı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddianamesi Kabul Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yeni doğan bebeklerin haksız kazanç elde edilmesi ve ihmallerle ölümlerine sebep olan bir çetenin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak, 27 Mart 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne CİMER üzerinden gelen ihbar sonrasında başlayan soruşturma süreci mahkeme tarafından kabul edildi.

Soruşturma, 2-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan denetlemeler sonucunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından emniyete başvurularak genişletildi. 21 Mayıs 2023’te Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilen dosya üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 20 Haziran 2023’te Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle teknik, fiziki takip ve telefon dinlemesi yapıldı. 25 Eylül 2023’te İl Sağlık Müdürlüğü tarafından söz konusu hastanelere olağanüstü büyük denetim yapıldı ve dosyadaki delillerin çoğu bu denetimler sonucunda elde edildi.

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin faaliyetinin askıya alınmasının ardından, Bakanlık tarafından 5 Aralık 2023’te müfettiş görevlendirilerek, dosyalar ve denetim raporları incelendi ve raporlar Başsavcılığa sunuldu.

16 Şubat 2024’te dosyaların incelenmesi sonucunda, şüphelilerin kimlik ve adreslerinin tespiti yapılıp, mağdur ve tanıkların ifadeleri alındı. Mayıs ayında Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesinin de faaliyeti askıya alındı ve 28 Haziran 2024’te “Yenidoğan çetesi”ne baskın düzenlendi.

Soruşturma kapsamında tıbbi mütalaa sonucunda bebek ölümleriyle şüphelilerin fiilleri arasında bir illiyet bağı olup olmadığının tespiti amacıyla 1 profesör ve 2 doçentten oluşan bilimsel kurul oluşturuldu.

Büyükçekmece Başsavcılığı, 28 Eylül 2024’te mevzuata aykırı işlemlere ilişkin tespit edilen raporlama sonucunda hastanelerin kapatılması önerisinde bulundu. Bu öneri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı 28 Eylül itibarıyla hastanelerin kapatılması talimatını verdi.

İddianamede, şüphelilerin 10 kez “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, 11 kez uygulanmak üzere “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 177 yıl 6’şar aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Sağlık Bakanlığı, 18 Ekim itibarıyla hastanelerin ruhsatlarını iptal ederek buraları kapatırken, soruşturma süreci devam etmekteydi. Bu süreçte, bebeklere yapılan tedavi ve bakımların ihmali ve ölümlerine sebep olan çete üyeleri ile ilgili yargılama süreci başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’daki Yenidoğan Çetesinin Hapsi Yaklaştı: Bebek Ölümleri ve Haksız Kazanç İddianamesi Kabul Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin