1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbullular Ekonomik Sıkıntıda: Kamu Tasarruf Önlemleri Yetersiz!

İstanbullular Ekonomik Sıkıntıda: Kamu Tasarruf Önlemleri Yetersiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Planlama Ajansı’nın mayıs ayı raporuna göre, İstanbulluların ekonomik kaygıları artmış durumda. Konut kirası ve gıda fiyatlarındaki artışlar, halkın geçimini zorlaştırıyor. Halkın talebi, hayat pahalılığını düşürecek ve alım gücünü artıracak politikaların uygulanması yönünde.

Araştırmaya katılanların yüzde 60,3’ü ekonomik sorunların, yüzde 7,6’sı İsrail’in Gazze’yi işgalinin, yüzde 3,3’ü ise eğitim konularının ev içinde konuşulduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 78’i Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde alınan önlemleri yetersiz bulurken, yüzde 69,9’u önümüzdeki dönemde bu önlemlerin devlet kurumları tarafından kararlı bir şekilde uygulanmayacağını düşünüyor.

Sokak köpekleri sorunu da gündemde. Katılımcıların yüzde 32,9’u sokak köpekleriyle ilgili rahatsızlık duyduklarını belirtirken, rahatsızlık duyanların yüzde 81,2’si güvenlik sorunlarından endişe ediyor. Katılımcıların çoğunluğu, sokak köpekleri için aşı, bakım ve kısırlaştırma yapılarak dışarıda yaşamalarına izin verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Bayram döneminde ekonomik sebeplerle İstanbul’da kalacak olan katılımcıların oranı yüzde 22,2. Kredi kartı kullananların yüzde 49,2’si borçlarını tamamen ödeyebilirken, yüzde 32,4’ü asgari tutarı ödeyebildiğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 80,1’i geçinmekte zorluk çekiyor ve yüzde 20,5’i borç aldığını açıklıyor.

Mayıs ayında katılımcıların yüzde 9,4’ü kirasını ödeyemediğini belirtirken, yüzde 49,2’si son kira artışında ev sahibiyle sorun yaşadığını ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 65,2’si son kira artışının yasal oranın üzerinde olduğunu düşünüyor. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, ekonomik açıdan zorlu bir dönemde geçiniyor ve çeşitli ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbullular Ekonomik Sıkıntıda: Kamu Tasarruf Önlemleri Yetersiz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin