1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’u Renklendiren Koşu Etkinliği Yarın Başlıyor!

İstanbul’u Renklendiren Koşu Etkinliği Yarın Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenecek olan “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliğinin Avrupa etabı, yarın gerçekleştirilecek. “Colour Run-Renkli Koşu” temasıyla düzenlenecek etkinliğe toplamda 6 bin kişi kayıt yaptırmış durumda. Bu nedenle, İstanbul’un tarihi Yarımada bölgesinde bazı yolların yarın trafiğe kapatılacağı açıklandı. Etkinlik kapsamında Kennedy Caddesi Eminönü-Yenikapı ile Zeytinburnu-Yenikapı yönleri, Namık Kemal ve Mustafa Kemal caddeleri, Segah, Kumluk, Şair Sermet, Aksakal ve Ahırkapı sokaklarında 06.00-11.00 saatleri arasında trafik akışının sağlanamayacağı belirtildi.

Sporcular, Yenikapı’da başlayacakları koşuda önce 10 kilometrelik bir parkuru tamamlayacaklar. Daha sonra 5 kilometrelik yarışlarına devam edecekler. 10 kilometrelik parkuru tamamlayan sporcular, Gülhane kapısını geçtikten sonra geri dönüp tekrar Yenikapı’da yarışı bitirecekler. Etkinlik saat 08.30’da başlayacak ve 11.00’a kadar devam edecek.

Özellikle trafiğe kapatılacak olan bölgeler arasında Kennedy Caddesi Eminönü-Yenikapı ile Zeytinburnu-Yenikapı yönleri dikkat çekiyor. Ayrıca, Namık Kemal ve Mustafa Kemal caddeleri ile Segah, Kumluk, Şair Sermet, Aksakal ve Ahırkapı sokaklarında da 06.00-11.00 saatleri arasında trafik akışı aksamış olacak. Bu bölgelerde yaşayan veya bu güzergahlara gidecek olan vatandaşların etkinlik saatlerine dikkat etmeleri ve alternatif yolları tercih etmeleri öneriliyor.

İstanbul’u Koşuyorum etkinliği, her yıl binlerce kişinin katıldığı ve büyük bir ilgi gören bir spor etkinliğidir. Renkli Koşu temasıyla düzenlenen etkinlik, insanları spora teşvik etmek ve İstanbul’un farklı bölgelerini kapsayan bir koşu deneyimi yaşatmak amacıyla düzenlenmektedir. Katılımcıların keyifli ve sağlıklı bir gün geçirmeleri hedeflenen etkinlik, şehirde birlik ve beraberliği pekiştirmeye de katkı sağlamaktadır. Bu yıl Avrupa etabının düzenlenecek olması, etkinliğin uluslararası boyutta da ilgi gördüğünü göstermektedir. Katılımcıların yarış öncesinde gerekli hazırlıklarını yapmaları ve etkinlik saatlerine uygun şekilde planlama yapmaları önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’u Renklendiren Koşu Etkinliği Yarın Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin