1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İşte Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları: Bakanlıklarda ve Büyükelçiliklerde Yeni İsimler!

İşte Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları: Bakanlıklarda ve Büyükelçiliklerde Yeni İsimler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararlar şöyle:

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü Zeynep Kızıltan atandı. İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdürü Esen Altuğ getirildi. Pakistan İslam Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Destek Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Neziroğlu atanırken, Lübnan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Murat Lütem görevlendirildi.

ABDULVAHİT FİDAN, BOTAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan getirildi.

YALÇIN GEMİCİ, VERGİ BAŞMÜFETTİŞİ OLDU

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Başmüfettişliğine, Yalçın Gemici atandı.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVDEN ALMA VE ATAMALAR

Vakıflar Genel Müdürlüğünde de görevden almalar ve atamalar yapıldı. Hatay Vakıflar Genel Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık görevlerinden alındı. Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Adem Bozkurt Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Halil Alper Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Hüseyin Uysal Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ise Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğüne atanırken, Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan Vakıf Meclisi Üyeliklerine Adnan Er ve Mevlüt Çam atandı.

Diğer görevden alma ve atama kararları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Behçet Bakır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Başmüfettişliklere Hüseyin Gökçe, Emrah Yıldırım, Ulaş Kırlı, Çağrı Büyük, Nesimi Üstün, Baybars Yemliha, Ferhat Mişe, Yağmur Venüs Toprak Özgür ve Onur Bayrak, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürüne Adem Dinç’in yerine Seyfullah Aslantürk atandı. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Adem Dinç görevden alınırken, yerine Seyfullah Arslantürk getirildi.

TÜRKİYE’NİN LÜBNAN BÜYÜKELÇİSİ MURAT LÜTEM KİMDİR?

1969 yılında Ankara’da doğan Murat Lütem, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nda kariyerine başladı. Harvard Üniversitesi’nde araştırmacı olarak görev yapan Lütem, çeşitli diplomatik görevlerde bulundu ve son olarak Türkiye’nin Singapur Büyükelçisi olarak görev yaptı.

TÜRKİYE’NİN PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ İRFAN NEZİROĞLU KİMDİR?

Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Türkiye’nin deneyimli diplomatlarından biridir. Farklı görevlerde bulunan Neziroğlu, Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi olarak da hizmet vermiştir. Akademik kariyeri de bulunan Neziroğlu, çeşitli yayınları ve kitaplarıyla tanınmaktadır. Sudan’da yaptığı etkili çalışmalarla tanınan Neziroğlu, Türkiye’nin önemli diplomatlarından biri olarak kabul edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları: Bakanlıklarda ve Büyükelçiliklerde Yeni İsimler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin