1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İşte Sınav Skandalı! Joker Yöntemiyle İç Çamaşırlarına Böcek Kulaklık Yerleştirenler Ortaya Çıktı

İşte Sınav Skandalı! Joker Yöntemiyle İç Çamaşırlarına Böcek Kulaklık Yerleştirenler Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da joker yöntemi kullanarak sınava giren ve sürücü kursu işletmecileriyle anlaşarak haksız yollarla ehliyet sahibi olan 42 sanık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda soruşturma tamamlandı. İddianameye göre, sürücü kursu görevlileri, bilgi birikimi yetersiz olan kişileri sınava hazırlamak için özel yöntemler kullanarak ehliyet almalarını sağlıyordu. Bu yöntemler arasında, iç çamaşırlarına gizli cep diktirip iletişim cihazları yerleştirmek de bulunmaktaydı.

Sürücü adaylarına sınav esnasında iletişim sağlayabilmeleri için iç çamaşırlarına cep telefonu, kulak içi kulaklık gibi cihazlar yerleştiren sanıkların, sınav öncesi ve sonrasında fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri belirtiliyordu. Ayrıca sınav gününe kadar adaylarla kıyafet prova yaparak nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirdikleri de iddianamede yer alıyordu.

Sınavın yapılacağı okul çevresinde keşif yaparak hazırlık içinde oldukları belirtilen sanıkların, sınav günü adayları takip ederek üzerlerine düzenek yerleştirdikleri ve gözetledikleri de ortaya çıktı. Sınav merkezinde görevli polislerin dikkatli bir şekilde adayları kontrol ettikleri ve düzenekli sınav yapan kişileri tespit etmeye çalıştıkları da iddianamede yer alıyordu.

Sürücü kurslarına para karşılığında düzenekli kopya sistemiyle sınava giren adayların başarısız olması durumunda para iadesi garantisi vererek joker yöntemiyle ikinci bir adayı sınav salonuna soktukları vurgulanan iddianamede, bu yöntemle çok sayıda adayın Diyarbakır’a geldiği, ancak polis baskınları sonucunda suç örgütünün dağıtıldığı ifade ediliyordu. Polis baskınlarında ele geçirilen cihazlar ve materyallerle sanıkların yargılanmasına adli tatil sonrasında başlanacağı belirtiliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Sınav Skandalı! Joker Yöntemiyle İç Çamaşırlarına Böcek Kulaklık Yerleştirenler Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin