1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İşte Sokak Köpekleriyle İlgili Şaşırtıcı Anket Sonuçları!

İşte Sokak Köpekleriyle İlgili Şaşırtıcı Anket Sonuçları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan sokak köpekleri konulu kamuoyu araştırması, ülkenin dört bir yanından gönüllü olarak katılan 5 bin 10 kişi üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmaya katılanların 2 bin 800’ü erkek, 2 bin 210’u kadındı. Katılımcılara 4 farklı soru yöneltilmiştir.

Araştırmanın sonuçlarına göre, katılımcıların büyük çoğunluğu sokak köpeklerini sorun olarak görmektedir. Ankette katılımcılara yöneltilen “Sahipsiz sokak köpekleri konusunu Türkiye için sorun olarak görüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 83,6’sı “evet” yanıtını verirken, yüzde 16,4’ü “hayır” demiştir.

Yapılan araştırmada katılımcılara “Başıboş köpek sorununun çözümü için nasıl bir yol izlenmeli?” sorusu da yöneltilmiştir. Katılımcıların 60’ı bu köpeklerin mevcut yaşam alanlarında bırakılması gerektiğini düşünürken, 922’si kısırlaştırılarak serbest bırakılması gerektiğini, 4.028’i ise barınaklara yerleştirilmesi gerektiği görüşündedir. Ayrıca hasta olanların uyutulması gerektiği de belirtilmiştir.

Sokak köpeklerini sorun olarak görmeyen katılımcılara yöneltilen “Sahipsiz bir sokak köpeği sahiplenmeyi düşünür müydünüz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 25,6’sı “evet” derken, yüzde 74,4’ü “hayır” yanıtını vermiştir. Ayrıca katılımcılara “Siz veya aile-arkadaş çevrenizden sokak köpekleri tarafından saldırı vakası yaşayan oldu mu?” sorusu da yöneltilmiş ve katılımcıların yüzde 49,9’u hayır derken, yüzde 50,1’i evet demiştir.

İletişim Başkanlığı, araştırma sonuçlarına göre, sokak köpeklerinin ülke gündeminde önemli bir konu olduğunu ve devletin bu konuda girişimlerde bulunması gerektiğini belirtmiştir. Sokak köpeklerinin barınaklara yerleştirilmesi, sahiplenilmeyen ve hasta olanların uyutulması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca belirlenen sonuçlara göre, sokak köpekleri konusunu sorun olarak gören kişilerin büyük çoğunluğunun büyük şehirlerde yaşayanlar olduğu ve erkek katılımcıların barınaklara yerleştirilmesi konusunda daha fazla talepte bulunduğu sonucuna varılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Sokak Köpekleriyle İlgili Şaşırtıcı Anket Sonuçları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin