1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İŞTE TÜBİTAK’IN AÇIKLADIĞI ŞOK EDİCİ DETAYLAR!

İŞTE TÜBİTAK’IN AÇIKLADIĞI ŞOK EDİCİ DETAYLAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında cesedi bulunan Narin Güran olayıyla ilgili soruşturmada, katil veya katillerin kim olduğunu belirleyecek önemli delilin TÜBİTAK’a gönderilen kamera kayıtları olduğu ortaya çıktı. Köyde pamuk ve mısır tarlalarının olduğu ovayı 360 derece gören ve 20 kilometre menzile sahip Şahin Gözü adlı kamera görüntülerine ek olarak, olay günü okula ait kamera kayıtları da incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildi.

Narin’in amcası Salim Güran’ın tutuklanmasının ardından aileyi altına kamera taktıkları ancak 8 Eylül’de cesedin bulunması üzerine sildikleri kamera görüntülerinin geri getirilmesi için yapılan çalışmalarda TÜBİTAK’a gönderilen dijital veriler arasında yer aldı. 6 kişilik bilirkişi heyetinin çözeceği görüntülerin sonuçları, soruşturmaya yön verecek.

Askeri üs bölgesine ait Şahin Gözü kamerasına yansıyan ve çözümü yapılan görüntülerde, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın köyden dere yatağına giderken aracını dere kıyısında terk ettiği ve cesedi taşıdığı görüldü. Uydu görüntülerinden alınan bilgilere göre, Bahtiyar cesedi dere kıyısında kaya parçalarının altına gizleyerek akıntıya kapılmasını önlemeye çalıştı. Ayrıca, çevredeki çobanlar veya köylülerin cesedi görmesini engellemek için hızlı çürümesini sağlamak amacıyla cesedi kaya altına sıkıştırıp kapatmış.

Şu anda TÜBİTAK tarafından incelenen görüntüler, katil veya katillerin kimliğini belirleyebilecek şüpheli kişilerin kimlik bilgilerini ortaya çıkarabilir. Bu bilgilerin yanı sıra, görüntülerde yer alan detaylar ve ayrıntılar, soruşturmanın seyrini değiştirebilir. TÜBİTAK’tan gelecek olan görüntü çözümleri, bilirkişi raporuna dönüştürülerek dosyaya dahil edilecek ve soruşturmanın ilerleyişi bu rapora göre şekillenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İŞTE TÜBİTAK’IN AÇIKLADIĞI ŞOK EDİCİ DETAYLAR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin