1. Haberler
  2. Ankara
  3. İşte Türkiye’nin Kıl Payı Seçim İlleri!

İşte Türkiye’nin Kıl Payı Seçim İlleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelindeki seçimler, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yakından takip ediliyor. Ancak Anadolu’daki bazı iller de büyük bir mücadeleye sahne oluyor. Bu iller arasında özellikle Yalova, Giresun ve Karaman dikkat çekiyor.

Yalova, son iki yerel seçimde yaşanan tartışmalarla gündeme gelmiş bir il. 2014’te yapılan seçimi sadece 1 oy farkla kazanan adayın ardından yaşanan itirazlar, YSK kararıyla seçimin yenilenmesine neden olmuştu. 1 Haziran 2014’teki ikinci seçimde ise fark 200 oy olarak belirlendi. 2019’da ise CHP adayı sadece 613 oy farkla seçimi kazanmıştı. 31 Mart’ta yapılacak seçimde AK Parti adayı Mustafa Tutuk ile CHP’nin adayı Mehmet Gürel arasında kafa kafaya bir yarışın beklendiği belirtiliyor.

Giresun, 2019 seçimlerinde AK Parti’nin 319 oy farkla kazandığı bir il. CHP’nin itirazı üzerine geçersiz oylar tekrar sayıldı ve AK Parti’nin kazandığı kesinleşti. Anketler, 31 Mart seçiminde de sonucun yine kıl payı oylarla belirleneceğini gösteriyor. AK Parti mevcut Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile yarışacak.

Karaman ise Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak. 2019 seçimlerinde MHP’nin adayı bin civarında bir oy farkla kazanmıştı. Bu seçimde de farkın çok az olacağı öngörülüyor. MHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, AK Parti ise eski milletvekili Mevlüt Akgün ile yarışacak.

Bu üç ilde yapılacak seçimlerde sonucun ne olacağı merak konusu. Anketler, kıl payı yarışların yaşanacağını ve sonucun sadece az bir farkla belirleneceğini gösteriyor. Tüm Türkiye, bu illerden gelecek sonuçları yakından takip ediyor ve seçimlerin sonucunu merakla bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Türkiye’nin Kıl Payı Seçim İlleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin