1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İsveç, Göçmenlere Gönüllü Dönüş İçin Ödeme Miktarını Artırıyor!

İsveç, Göçmenlere Gönüllü Dönüş İçin Ödeme Miktarını Artırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç hükümeti, aşırı sağcıların desteğiyle kurulan bir hükümet olup, gönüllü olarak ülkelerine dönmeyi kabul eden göçmenlere verilen parayı artırmaya karar verdi. 2026 yılından itibaren, ülkelerine dönmeyi seçen göçmenlere yaklaşık 30 bin euro veya 350 bin İsveç Kronu ödeme yapılacak. Halihazırda göçmen yetişkinlere 10 bin kron, çocuklara 5 bin kron ve aile başına en fazla 40 bin kron ödeme yapılmaktadır.

Aşırı sağcı İsveç Demokratları partisinden Ludvig Aspling, dönmek isteyenlere daha fazla ödeme yapılarak dönme isteğinin artabileceğini belirtmektedir. Hükümetin talebiyle yapılan analiz sonucunda uzmanlar, ödenek artırımının potansiyel maliyetinin faydasını karşılamayacağını belirtmiş olsalar da hükümet bu kararı almıştır.

Muhafazakâr Başbakan Ulf Kristersson, aşırı sağcı İsveç Demokratlarının desteğiyle göreve gelir gelmez göç karşıtı önlemler almaya söz vermiştir. İsveç, 1990’lı yıllardan bu yana çeşitli ülkelerden göç almış olup, uyum politikalarında zorluklarla karşılaşmaktadır.

Haber merkezine göre, İsveç hükümeti, daha fazla göçmenin ülkelerine dönmesini teşvik etmek amacıyla ödeme miktarını artırmaya karar vermiştir. Göçmenler için yapılan ödemelerde yetişkinlere 10 bin kron, çocuklara 5 bin kron ve ailelere en fazla 40 bin kron ödeme yapılmaktadır.

Aşırı sağcı İsveç Demokratları partisinden Ludvig Aspling, ödeme miktarının artırılması durumunda dönme isteğinin artabileceğini belirtmektedir. Ancak uzmanlar, ödenek artırımının potansiyel maliyetinin faydasını karşılamayacağını söylemiş olsalar da hükümet ödeme artırımı kararını almıştır.

Göç karşıtı önlemler alan Muhafazakâr Başbakan Ulf Kristersson, aşırı sağcı İsveç Demokratları’nın desteğiyle 2022 yılında göreve gelmiştir. İsveç, Yugoslavya, Suriye, Afganistan, Somali, İran ve Irak gibi ülkelerden uzun yıllardır göç almaktadır ancak uyum politikalarında zorluklarla karşılaşmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsveç, Göçmenlere Gönüllü Dönüş İçin Ödeme Miktarını Artırıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin