1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsyanda Çiftçi: Satamadığı Patatesleri Ücretsiz Dağıttı

İsyanda Çiftçi: Satamadığı Patatesleri Ücretsiz Dağıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum’un Alaca ilçesinde bir çiftçi, küçük olduğu için satamadığı patatesleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Mahmut Tonbul isimli çiftçi, Alaca-Zile kara yolu kenarındaki 10 dönümlük arazisinde hasat ettiği patatesi satışa çıkardı. Anlaşma sağladığı bir tüccarın iri olan patatesleri seçip, küçük ebattaki patatesleri almamasına tepki gösteren Tonbul, ilçe merkezi ve civar köylere haber göndererek, isteyenlerin tarlaya gelip patatesleri ücretsiz alabileceğini bildirdi.

Vatandaşlar bu çağrıya kulak vererek, tarlaya gelip patatesleri toplamaya başladılar. Ortalama bir yumurtanın 2 katı büyüklüğündeki patatesin bu yıl tüccarlar tarafından alınmadığını belirten Tonbul, maliyetlerin yüksek olduğunu ve tüccarların patatesin sadece yarısını alıp diğer yarısını yerde bıraktığını ifade etti.

Tonbul, bu durum nedeniyle gelecek yıl patates ekemeyeceklerini söyleyerek, tarlada kalan patatesleri halka dağıttıklarını ancak yaptıkları masrafın karşılığını almak istediklerini belirtti. Tüccarın boyut nedeniyle almadığı patatesin manavda 12 liraya satıldığını dile getiren Tonbul, bu sebeple tarlada kalan patatesi vatandaşlarla paylaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsyanda Çiftçi: Satamadığı Patatesleri Ücretsiz Dağıttı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin