1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İtalya turist vergilerini artırmaya hazırlanıyor: İşte detaylar!

İtalya turist vergilerini artırmaya hazırlanıyor: İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya, finansal sorunlar yaşayan şehirlerin gelirlerini artırmak ve turistleri daha sorumlu hale getirmek amacıyla turist vergilerinde ciddi bir artış öneriyor. Financial Times tarafından incelenen son yasa tasarısına göre, turist vergileri belirlenen oda fiyatlarına göre farklılık gösterecek. Bu doğrultuda, yasa tasarısına göre 100 Euro’nun altındaki bir oda için gecelik 5 Euro, 100 Euro ile 400 Euro arasındaki odalar için gecelik 10 Euro, 400 Euro ile 750 Euro arasındaki odalar için 15 Euro ve 750 Euro’nun üzerindeki odalar için 25 Euro olarak belirlenmiş durumda.

İtalya’nın Kardeşleri partisinden Daniela Santanchè’nin yönettiği turizm bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, turist vergisi kurallarının değiştirilmesiyle ilgili olası bir teklifin sektör kuruluşları ile eylül ayında değerlendirileceği belirtildi. Turizm Bakanı Daniela Santanchè, aşırı turizmin yaşandığı bir dönemde hizmetlerin iyileştirilmesine ve vergiyi ödeyen turistlerin daha sorumlu davranmalarına katkı sağlamak amacıyla bu öneriyi gündeme getirdiklerini ifade etti.

Ancak birçok İtalyan, turistlerin artan vergiler yüzünden ülkenin tarihi şehir merkezlerini tercih etmekten vazgeçeceklerini ve şehirlerin geleneksel karakterinin kaybolacağını düşünüyor. Mevcut yasaya göre, İtalyan şehirleri hem yabancı hem de İtalyan ziyaretçilerden geceleme vergisi alabiliyor. Bu vergiler, otellerin sahip oldukları yıldız sayısına göre değişiklik gösterebiliyor.

Otel ve seyahat endüstrisi ise turist vergilerine karşı tepkili. Küçük ve orta ölçekli otelleri temsil eden Federalberghi adlı dernek, büyümeyi desteklemek gerektiğini ve vergilerin artırılmasının ekonomiye zarar vereceğini belirtti. Aynı şekilde, büyük otelleri ve küresel zincirleri temsil eden Confindustria Alberghi’nin direktörü Barbara Casillo da İtalya’nın zaten şiddetli rekabetin hüküm sürdüğü bir pazarda bulunduğunu ve artan turist vergilerinin ekonomiye olumsuz etkide bulunacağını dile getirdi.

Casillo, ülkeyi ziyaret eden turistleri gereğinden fazla vergi ile korkutmanın, hizmet kalitesini düşüreceğini ve ülkede negatif bir algı oluşturabileceğini vurguladı. Sonuç olarak, turist vergilerinin artırılması ve yeni vergi düzenlemelerinin hayata geçirilmesi halinde İtalya’nın turizm sektöründe nasıl bir değişiklik yaşayacağı önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya turist vergilerini artırmaya hazırlanıyor: İşte detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin